Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ

κείμενο: Κώστας Ζαπάντης

Στις 18 Μαρτίου τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να εκλέξουν νέο Πρόεδρο μέσα από μια διαδικασία που φαίνεται να είναι δημοκρατική χωρίς όμως πράγματι να είναι.
Στις διαδικασίες εκλογής θα μετέχουν τα αλλοτριωμένα μέλη και οι αλλοτριωμένοι φίλοι του “κινήματος”, μέλη και φίλοι που παράχθηκαν αλλά και αλλοτριώθηκαν μέσα από μια μακρόχρονη πορεία παραμόρφωσης και πολιτικού εκφυλισμού. Θα μετέχουν στις εκλογές Προέδρου κύρια οι μηχανισμοί ανακύκλωσης προσώπων αλλά και ένας συναισθηματικός κύκλος περήφανων άλλοτε ανθρώπων που εξακολουθούν ακόμα να έχουν “ιστορικό” δεσμό  με ένα κόμμα που εξελίχθηκε σε σύστημα ανήθικης πολιτικής έκφρασης.

Στην πραγματικότητα μια δομή αξιών, ιδεών και οραμάτων εξελίχθηκε σε ένα μηχανισμό απολογίας άλλοτε για τα Ίμια και τον Οτσαλάν τώρα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και
ελευθερίων. Όμως ο κύκλος αυτός έχει κλείσει. Δεν μπορούν να αναγεννήσουν έναν άλλοτε ζωντανό πολιτικό μηχανισμό εκείνοι που τον οδήγησαν σε παρακμή, ηθική ανυποληψία και μαρασμό.

Ο ιστορικός αυτός κύκλος έχει οριστικά κλείσει, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία συρρίκνωσης μετά τον ιδεολογικοπολιτικό του θάνατο και τώρα θα βιώσουμε το φαινόμενο της ΕΔΗΚ μετά το 1974. Αυτό είναι αναγκαίο να συμβεί, το επιτάσσει η ιστορία γιατί το καινούργιο θα αναδειχθεί μέσα από την υπέρβαση του παλιού. Για αυτό το λόγο η αποχή από τις διαδικασίες της 18ης Μαρτίου είναι αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου