Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΔΕΣ...


Όλα τα είχαμε ως Μαριορή σ' αυτή τη χώρα, το πόρισμα-φερετζές της ανάπηρης εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 μας έλειπε. Στο οποίο, με δεδομένη την πασοκική πλειοψηφία, καταλογίζονται όλες οι ευθύνες στη ΝΔ, η οποία (άκουσον- άκουσον) έκανε ότι μπορούσε για να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία από το λαό και τους εταίρους και να εμφανίσει το έλλειμμα μικρότερο από ότι στην πραγματικότητα ήταν. Κι έτσι οδήγησε στον εκτροχιασμό, ο οποίος με τη σειρά του οδήγησε στα μνημόνια –αθώο του αίματος συνεπώς το ΠΑΣΟΚ. Με απόφαση του ΠΑΣΟΚ!

Έτσι είστε; Εμ μπορούμε κι εμείς να αθωώσουμε τον εαυτό μας, σκέφτηκαν εκεί στη ΝΔ. Απάντησε λοιπόν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός οικονομικών Παπαθανασίου, ότι δεν είναι η κυβέρνηση Καραμανλή που μείωσε τεχνητά το έλλειμμα, αλλά η διάδοχος κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που φούσκωσε τεχνητά το έλλειμμα, με αποτέλεσμα να καταντήσει η χώρα υπό επιτροπεία και να πέσει στην αγκαλιά του ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα. Απάντησε και ο της Συγγρού Μιχελάκης επίσης, ο οποίος έσυρε τα εξ αμάξης τόσο στην εξεταστική, όσο και στον Βενιζέλο, ευκαιρίας δοθείσης. Αθώα και η ΝΔ –με δική της απόφαση.

Η πραγματικότητα κάνει βέβαια νιάου-νιάου στα κεραμίδια και δεν χρειαζόταν η ταλαιπωρία και τα έξοδα μιας εξεταστικής για να δούμε τα νύχια της. Καθώς και οι δυο –λόγω προτέρου ατίμου βίου- ξέρουν τα κόλπα, μπορούμε να συμπεράνουμε, για να μην αδικήσουμε κανέναν, ότι και οι δυο λένε την αλήθεια, μισή ο ένας και μισή ο
άλλος. Η μεν ΝΔ του βαρέος Καραμανλή φρόντισε να ελαφρύνει κάπως το έλλειμμα, το δε ΠΑΣΟΚ του ελαφρού Παπανδρέου να το βαρύνει. Ισοπαλία με λίγα λόγια και στον αγώνα αυτό, όπως και στους υπόλοιπους –στα ρουσφέτια, στον κομματισμό, στην αδιαφάνεια, στη σπατάλη, στη δημαγωγία, το λαϊκισμό, και φυσικά στην ανευθυνότητα.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν ενδιαφέρει το σκορ. Το είδος του αγώνα ενδιαφέρει. Η εικόνα δύο κομμάτων που βύθισαν μια χώρα στην απόγνωση και ακόμα δεν εννοούν να μιλήσουν καθαρά για τις αιτίες, τις ευθύνες και τους υπεύθυνους. Σαν εγκληματίες, αλλά και χέστηδες, που ρίχνουν όλες τις ευθύνες στο συνένοχό τους, για να γλιτώσουν. Και φιλοδοξούν να μας σώσουν κιόλας, τρομάρα τους...

κείμ. Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου