Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

6 MAΪΟΥ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ "ΣΥΡΘΗΚΕ" ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Όπως ανακοίνωσε ο Λ. Παπαδήμος στη Συνεδρίαση του Υπ. Συμβουλίου, την Κυριακή 6 Μαΐου οδεύει η χώρα στις εκλογές, μια από τις πλέον κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του «δοτού» πρωθυπουργού σύρθηκε τελικά σε εκλογές, τις οποίες ήθελαν να αποφύγουν τα πιο ισχυρά κέντρα του εγχώριου και ξένου πολιτικού κατεστημένου!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή ισχυροί κυρίαρχοι κύκλοι αναζητούσαν προσχήματα και δικαιολογίες προκειμένου να αναβάλλουν την εκλογική αναμέτρηση.
Τελικώς, όμως, μπροστά στο καταλυτικό πολιτικό κόστος μιας αναβολής, επελέγη, έστω και εξ ανάγκης, η γρήγορη διεξαγωγή τους, ως το «μικρότερο κακό».
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι τελικά οι κυριότεροι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι εσωτερικού και εξωτερικού θεώρησαν ότι είναι προτιμότερη η γρήγορη και με όρους εξπρές εκλογική μάχη, παρά να διακινδυνεύσουν την
παράταση της παραμονής της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.
Είναι προφανές ότι οδεύουμε σε εκλογές όπου οι δυνάμεις της μεγάλης αστικής τάξης και τα ηγεμονικά ευρωπαϊκά και διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, επεμβάσεις, πολιτική τρομοκρατία έως προβοκάτσιες μεγάλης έντασης, προκειμένου να φέρουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα διασφαλίζει την αδιατάρακτη συνέχεια της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας και του λαού.
Αυτή την ώρα οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλύψουν με τη στάση και την πολιτική τους την επόμενη περίοδο, μεγάλα κενά και άστοχους προσανατολισμούς του προηγούμενου διαστήματος.
Στο επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούνται να δώσουν με επιτυχία μια αλληλέγγυα εκλογική μάχη, καλύπτοντας μέχρι τις 6 Μαΐου μια απόσταση που δεν μπόρεσαν να την γεφυρώσουν μέχρι τώρα!
Η Αριστερά έχει μπροστά της μια ευκαιρία, που πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να την αξιοποιήσει θετικά για τον τόπο και το λαό, αποφεύγοντας σφάλματα του παρελθόντος.
πηγή: ισκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου