Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ...

του Κώστα Ζαπάντη

Όταν η κυβέρνηση επέβαλε το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ήταν αυτονόητο για όλους και είναι ακόμα, ότι το μέτρο αυτό είχε εισπρακτικό, άδικο χαρακτήρα και στρεφόταν κύρια κατά της φτωχής οικογένειας. Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης είχε πάρει μια πρωτοβουλία για τη μη πληρωμή του χαρατσιού και συγκεκριμένα καλούσε τότε τους πολίτες να καταθέσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στο Εργατικό Κέντρο για τη συλλογική και οργανωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος.
Το Εργατικό Κέντρο καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν, να αρνηθούν το μέτρο.
Να αντισταθούν και φαινόταν ότι μπαίνει αυτό μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.
Έτσι όταν στις 25-3-2012 είδα ανερτημένη στο Κefalonianews ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς για το ζήτημα, νόμιζα ότι θα αφορούσε ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου για το ζήτημα προς τους πολίτες και ιδίως για την πορεία του αγώνα.
Πλην όμως το κείμενο της ανακοίνωσης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους “...η παραπάνω ενημέρωση γίνεται γιατί μέχρι τις 30 Μάρτη υπάρχει η δυνατότητα διακανονισμού πριν αρχίσουν οι κατασχέσεις”. Και παρακάτω η ίδια ανακοίνωση κλείνει “συνεχίζουμε αποφασιστικά, ψηλά το κεφάλι!

Αν κατάλαβα καλά το Εργατικό Κέντρο ανέβαλε την επανάσταση για το μέλλον. Προς το παρόν κάλεσε τους
πολίτες να διακανονίσουν με τη ΔΕΗ το χρέος, να πληρώσουν το χαράτσι διατηρώντας όμως το κεφάλι τους ψηλά.
Μια άλλη σκέψη και μια άλλη ερμηνεία της όλης πρωτοβουλίας του Εργατικού Κέντρου θα μπορούσε να είναι ότι  αυτή  δεν αφορούσε τη μη πληρωμή του χαρατσιού, αλλά απλά τη δημιουργία ενός μητρώου πολιτών που αντιτίθενται στο μέτρο, η καταγραφή τους και η αξιοποίηση τους στις επαναστάσεις του μέλλοντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου