Παρασκευή 20 Απριλίου 2012


 του Κώστα Ζαπάντη
ΠΛΗΝ: Ο αγόμενος και φερόμενος κ. Αντώνης Σαμαράς. Όταν δεν μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος του στην Κεφαλονιά, σε μια ελληνική άκρη, είναι δυνατόν να αντισταθεί στους κινδύνους, στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων κατά της χώρας;
ΣΥΝ: Η Ελλάδα που σε μια δύσκολη φάση της ιστορίας της της έτυχε να κυβερνάται από καρικατούρες της ιστορίας, τον Κωστάκη Καραμανλή, τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Αντωνάκη Σαμαρά, τη Ντόρα, παιδιά, ανήψια και εγγόνια των πολιτικών του χθες που συνεπικουρούνται από Γερμανοθρεμένους Τραπεζίτες, ανιστόρητα όντα, άτομα της ιστορικής άγνοιας.
ΣΥΝ: Οι Έλληνες της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, του φιλότιμου και της συνείδησης. Οι Έλληνες που θα ξαναχτίσουν την πατρίδα τους από την αρχή. Αυτή τη φορά με τις δικές τους δυνάμεις, αφού πρώτα καθαρίσουν το λογαριασμό τους με αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την ανυποληψία, στη φτώχεια, σε αυτή τη κατάντια.
ΠΛΗΝ: Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γιατί όταν μπορούσε δεν απονεύρωσε το σύστημα που σήμερα κατέχει το Δήμο Κεφαλονιάς. Το ανέχθηκε, δεν έκλεισε την κερκόπορτα. Επέτρεψε στους καταληψίες να μπουν στη Νέα Δημοκρατία. Έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν νοικοκυραίοι. Σιώπησε όταν δεν έπρεπε.
ΣΥΝ: Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γιατί διέσωσε την αξιοπρέπεια του αποσύροντας μια υποψηφιότητα που έπαψε να έχει πλέον αξία σε ένα κόμμα που δεν σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος δεν φεύγει ηττημένος γιατί η μάχη δεν δόθηκε ποτέ, αλλά θα δοθεί στο μέλλον, σε τόπο που ο εχθρός δεν θα μπορεί πια να κρυφτεί.
ΣΥΝ: Ο γιατρός Γιώργος Κουρής. Αυτός ο αγαθός, καλοσυνάτος άνθρωπος που τιμά το δημόσιο βίο. Είναι πολυτέλεια για τη Νέα Δημοκρατία να έχει άνθρωπο τέτοιου ήθους, τέτοιας συνέπειας και κοινωνικής προσφοράς. Ο Γιώργος δεν θα μπορούσε να είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έχει άλλες προδιαγραφές, έχει ποιότητα, διάθεση προσφοράς, αγάπη στην Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες.
ΣΥΝ: Ο Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου γιατί αρνήθηκε να είναι συμπλήρωμα και μάλιστα εκ των υστέρων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να διαφωνήσεις σε πολλά πράγματα μαζί του αλλά δεν είναι ανεκτό για ένα νέο άνθρωπο επιστήμονα και επαγγελματία να τον μεταχειρίζονται ως δεδομένη λύση ανάγκης.
ΣΥΝ: Ο Σπύρος Μοσχόπουλος γιατί βαδίζει μόνος σε δρόμο δύσκολο και ανηφορικό. Με την πολιτική που υπηρετεί ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ο Σπύρος δεν έριψε την ασπίδα, δεν διαφοροποιήθηκε ανώδυνα και ανέξοδα. Στέκεται συνεπής στον εαυτό του, δεν ακροβολίστηκε στις πολυθρόνες των καφενείων του λιθόστρωτου και της πλατείας.
ΠΛΗΝ: Ο Καμένος γιατί δεν κατεβάζει υποψήφιους από τη Μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Είναι μια ανεύθυνη πολιτικά πράξη γιατί στην πραγματικότητα οδηγεί σε αποκλεισμούς αρά και σε συσπείρωση και γκετοποίηση τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
ΣΥΝ: Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννα Κουλουμπή γιατί είναι νέα.
ΣΥΝ: Η αύρα που έχει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με νέους σύγχρονους ανθρώπους, την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αλέκο Ταφλαμπά, τον Παναγή Δρακουλόγκωνα.
ΣΥΝ: Τα νέα παιδιά σε όλα τα πολιτικά κόμματα όπου αποφάσισαν να ξεπεράσουν το δίκτυο των πολιτικών δεινοσαύρων, όλους εμάς που τους έχουμε αφαιρέσει το δικαίωμα εκπροσώπησης αλλά και έκφρασης.
ΠΛΗΝ: Ο Παρίσης γιατί ασχολείται περισσότερο με την πολιτική απομόνωση και εξόντωση εκείνων που θεωρεί εχθρούς του παρά με τον ίδιο το Δήμο. Προείχε η εξόντωση του Ρουχωτά, του Βεντούρα, της Στεφάτου, του Μάκη
Κοκόση, τώρα του Σταύρου Τραυλού, της Σοφίας Λουκέρη, του Γιώργου Κουρη, του Βαγγέλη Λουκέρη, του Πέτρου Αλιβιζάτου. Όλων αυτών που ο Παρίσης θεωρεί “πολιτικούς εχθρούς”. Τώρα όμως που τελειώσαμε με τους βαρβάρους στο καράβι του Δημαρχείου πρέπει να αποφασίσετε ποιός έχει σειρά να φαγωθεί γιατί όπως είναι γνωστό και το τραγουδάγαμε μικροί στα παιδικά μας παιχνίδια:
Ήταν ένα μικρό καράβι
που ήταν αταξίδευτο
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.

Κι έκανε ένα μακρύ ταξίδι
μέσα εις τη Μεσόγειο
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.

Και σε πέντε έξι εβδομάδες
σωθήκαν όλες οι τροφές
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.

Και τότε ρίξανε τον κλήρο
να δούνε ποιος θα φαγωθεί
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.

Κι ο κλήρος πέφτει στον...
Πρόσεξε κύριε Δήμαρχε μην πέσει σε σένα ο κλήρος.
ΣΥΝ: Σε έμενα τον ίδιο γιατί αποφάσισα να μην απαντήσω στον υπεύθυνο των αποχετεύσεων του Δήμου που έγραψε ένα κείμενο 35 λέξεων εκ των οποίων οι 20 είναι υβριστικές για μένα θέλοντας να πείσει ότι έχει ένα μόνο όνομα. Εγώ θα σύμφωνήσω, έχει ένα όνομα και πολλά πρόσωπα. Και όσο για τους φίλους του δεν έχουμε τους ίδιους φίλους. Οι δικοί μου φίλοι είναι άνθρωποι με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είναι νεογιάπηδες, δεν έχουν υποκύψει στην αλαζονεία του πλούτου. Είναι άνθρωποι κανονικοί. Αυτός να κάτσει εκεί που είναι, με αυτούς που είναι γιατί εκεί ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου