Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο τέλος του δρόμου...

του Βασίλη Μπόνιου

Φοβερό αν το καλοσκεφθείς. Ο Βενιζέλος-πολύ σωστά-διέλυσε το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ της κρατικοδίαιτης διαπλοκής και δεν άνοιξε ρουθούνι. Τα στελέχη δεν έβγαλαν κιχ γιατί γνωρίζουν ότι στη προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο.
Ακόμη και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με ότι πιο απαξιωμένο και διεφθαρμένο παρήγαγε το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
Τους είπε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις «Άκη Τσοχατζόπουλου» οι οποίες θα τραυματίσουν ακόμη πιο πολύ την εικόνα τη εικόνα του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μόνοι οι ίδιοι, του βαθέως ΠΑΣΟΚ πασόκοι, γνωρίζουν πόσοι από δαύτους θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και χρόνια στον Κορυδαλλό.
Πάντως ο Βενιζέλος καλά θα κάνει να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει την ονομασία του ΠΑΣΟΚ, μια και ελάχιστοι νέοι άνθρωποι θα προσχωρήσουν σε ένα κόμμα με τόσο κακή φήμη. Το όνομα του ΠΑΣΟΚ-όπως και της ΝΔ-είναι ταυτισμένο με τη ρεμούλα, τη κλεψιά, τις μίζες, τη διαπλοκή.
Το μαγαζί είναι κακόφημο άρα και οι υποψήφιοι πελάτες δεν έχουν τις καλύτερες προθέσεις περνώντας την πόρτα του σαλούν.
Ο Βενιζέλος λοιπόν διαλύει με καταιγιστική δράση το ΠΑΣΟΚ στην πιο ιδανική συγκυρία. Τώρα που ο στρατός του βαθέως κομματικού κράτους βρίσκεται αποδεκατισμένος, μετά από τις πολλές ολέθριες ήττες. Και σαστισμένος, ανήμπορος να αντιδράσει.
Κι ενώ ο Βενιζέλος επιχειρεί να προκαλέσει θανάσιμο πλήγμα στο πράσινο κομματικό παρακράτος, ο δυστυχής Κομανέτσης έχει βγει με το τρίκυκλο στη γύρα και προσπαθεί να φορτώσει ότι παλαιοδεξιό ρετάλι κυκλοφορεί με τη δικαιολογία της επανένωσης της κεντροδεξιάς. Ποιος χέστηκε!
Κι όλα αυτά γιατί και ο ίδιος είναι απομεινάρι εκείνης της εποχής την οποία επιμένει με το στανιό να αναβιώσει.
Πάντως έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Σαμαρά που με τη σειρά του διαλύει αυτό το εξίσου μολυσμένο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου