Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας εκτός συνόρων!

«Χαρισματικό ηγέτη», «σχολαστικό», «χαμηλών τόνων» και «ταραχοποιό» χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τα διεθνή ΜΜΕ, που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον Αλέξη Τσίπρα και τις προσπάθειές του για την συγκρότηση κυβέρνησης.

Το βρετανικό BBC στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ελληνικές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει την συμφωνία λιτότητας με την Ε.Ε.» αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αφού έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Το βρετανικό δίκτυο φιλοξενεί προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Στο ρεπορτάζ με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός ριζοσπαστικός συνασπισμός στα αριστερά» περιγράφονται οι θέσεις και η πορεία του κόμματος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται «κουλ» και
χαμηλών τόνων πολιτικός.
Το αμερικανικό CNN με τίτλο «ο ηγέτης της ελληνικής αριστεράς ξεδιπλώνει την ριζοσπαστική ατζέντα του» αναφέρεται στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και τις 5 προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης.
Πρώτο θέμα στο γερμανικό Spiegel online είναι οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά των μέτρων λιτότητας και σημειώνει «σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι αντίπαλοι της λιτότητας έχουν περάσει στην επίθεση».
«Ο Έλληνας ηγέτης της Αριστεράς αποκηρύσσει την συμφωνία διάσωσης» γράφει μεταξύ άλλων και η βρετανική εφημερίδα Guardian που αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας σόκαρε τις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν ανακοίνωσε ότι οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. ήταν άκυρες και κενές».
Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι η μεγάλη έκπληξη των ελληνικών εκλογών ήταν η θέση που κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο νεαρός αριστερός της Ελλάδας, Τσίπρας προκαλεί πολιτικό σεισμό» σχολιάζει το πρακτορείο.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε το πακέτο έκπληξη των ελληνικών εκλογών λέγοντας στην Άνγκελα Μέρκελ να πάει να χαθεί» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg και αναφέρεται στις θέσεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο.
Το Al Jazeera στην ηλεκτρονική έκδοση του αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα σε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Έλληνες αριστεροί σε μία προσπάθεια να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού». «Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της λιτότητας βρίσκεται σε συνομιλίες για να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την αποτυχία της προσπάθειας της συντηρητικής ΝΔ» γράφει μεταξύ άλλων το Al Jazeera.
Το περιοδικό Forbes χαρακτηρίζει ακροαριστερό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «ο Τσίπρας που μισεί τη διάσωση, τώρα προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα».
Η γερμανική έκδοση των Financial Times χαρακτηρίζει νεαρό ταραχοποιό τον Αλέξη Τσίπρα και υπογραμμίζει ότι «είναι κάτι περισσότερο από τον νικητή της ημέρας, είναι το σύμβολο της νέας ελληνικής δημοκρατίας».
«Το ελληνικό ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση κατά της λιτότητας» γράφει η βρετανική Telegraph που φιλοξενεί προφίλ του νεαρού πολιτικού τον οποίο χαρακτηρίζει «τελειομανή». «Είναι ενδελεχής και σχολαστικός στα έργα που αναλαμβάνει στα οποία μερικές φορές μπορεί να εξουθενώσει τους συνεργάτες του. Μπορεί να έχει σχέση με το υπόβαθρο του στη μηχανολογία» ανέφερε ανώνυμα συνεργάτης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι Έλληνες αριστεροί στο επίκεντρο την ώρα που οι συνομιλίες σκοντάφτουν» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Wall Street Journal που αναφέρεται στις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή και χαρακτηρίζει «χαρισματικό» τον Αλέξη Τσίπρα.
 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου