Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ: Η «ΕΥΡΩΖΩΝΗ»!

πηγή: iskra

Μετά την Κύπρο και η Ισπανία μπαίνει ολοταχώς στο χορό του Μνημονιακού Ζαλόγγου!
Είναι, σχεδόν, βέβαιον ότι θα ακολουθήσει και η Ιταλία.
Η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε Γραφείο Τελετών για πρόχειρες και κακόγουστες «κηδείες» των οικονομιών των μελών της.
Το ευρώ και η ευρωζώνη απεδείχθησαν μια Γερμανική φυλακή ασφαλείας, αποπνικτική και δυσβάστακτη για τις ασθενέστερες και λιγότερο παραγωγικές οικονομίες και εφιαλτική για τους λαούς αυτών των οικονομιών, ενώ ανεδείχθησαν σε επικερδή έπαυλη πολυτελείας για τις πλουσιότερες και παραγωγικότερες χώρες και πρώτα απ' όλα τη Γερμανία.
Αυτή την φρικτή εικόνα ήρθε να αποτυπώσει με τον πιο εναργή τρόπο η μακάβρια δήλωση της Α. Μέρκελ πως όσο
ζει (!) δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους!!!
Με απλά λόγια η κα Μέρκελ είπε το εξής παράλογο: ευρωζώνη σημαίνει τα πλεονάσματα δικά μας και τα χρέη δικά σας!
Είναι προφανές ότι αυτή η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον παρά ως εφιάλτης για τους λαούς, συμπεριλαμβανομένων και των λαών των «βορείων» χωρών, οι οποίοι, φυσικά, δεν βιώνουν την εξουθένωση των λαών του ευρωπαϊκού νότου αλλά υφίστανται και οι ίδιοι μακροχρόνιες πολιτικές λιτότητας!
Με δυο λόγια από την ευρωζώνη και τις λειτουργίες της κερδίζει αποκλειστικά ο Γερμανικός και βορειοευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, το ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό κεφάλαιο και οι πιο ισχυρές μερίδες της οικονομικής ελίτ στα κράτη μέλη, ενώ γονατίζουν οι εργαζόμενες τάξεις, πρώτα απ' όλα του νότου και συνολικά η ΕΕ μεταβάλλεται σε εργασιακή Νοτιο-Ανατολική Ασία.
Αυτή η ευρωζώνη, όπως βεβαιώνει η ζωή, δεν διορθώνεται ούτε «μπαλώνεται» με ημίμετρα! Σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη να ανατραπεί με προοδευτικούς όρους η ευρωζώνη, πριν διαλυθεί άναρχα και επιδεινώσει ακόμα πιο τραγικά τη θέση των πιο αδύνατων χωρών και οικονομικά ασθενέστερων λαών.
Αυτή η προοδευτική ανατροπή της ευρωζώνης δεν μπορεί να επισυμβεί παρά αν συντονίσουν τον αγώνα τους αριστερές δυνάμεις και εργατικά-λαϊκά κινήματα και κυρίως αν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία ανατροπής από μια ή περισσότερες χώρες.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που μπορεί και πρέπει σε αυτή τη φάση να επιχειρήσεις το προοδευτικό άλμα.
Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ακύρωση του μνημονίου και να ανοίξει θετικούς δρόμους διεξόδου, αν χρειαστεί, πέρα από την τροϊκανή χρηματοδότηση και ακόμα παραπέρα, έξω από την ευρωζώνη, αν είναι αναγκαίο!
Η Ελλάδα των μνημονίων χρεοκόπησε!
Όπως χρεοκόπησε, πριν καλά-καλά αναλάβει και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το ναυάγιο, πέραν των άλλων, της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία είναι πλέον αμφίβολο αν θα τεθεί καν προς εκκίνηση!
Αυτή την ώρα ένα μεγάλο κίνημα, με πλατιά κοινωνική συμμαχία και μια μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς, είναι αναγκαία για να προχωρήσει η χώρα συντεταγμένα σε μια συνεκτική εναλλακτική προοδευτική λύση, που θα προλάβει τη βέβαιη άτακτη χρεοκοπία και λιμοκτονία στην οποία οδηγούν οι συγκυβερνώντες της χώρα και το λαό!
Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, έχει μέλλον.
Μέλλον δεν έχει ο εκχωρημένος μεγαλοαστικός κόσμος της και οι «αριστεροί ψάλτες του»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου