Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012


του Κώστα Ζαπάντη


ΣΥΝ: Οι κότες, που ως γνωστόν  κάνουν αυγά.

ΠΛΗΝ: Οι κότες του δημοτικού συμβουλίου που και αυγά δεν κάνουν και έχουν γίνει και ρεζίλι παραιτούμενοι και ξεπαραιτούμενοι εντός διώρου.

ΣΥΝ: Ο δημαρχιακός κόκορας που έχει βάλει τις κότες στη σειρά, τις συντονίζει και τους δίνει αμισθί συμβουλές, πλην όμως αυτές δεν βελτιώνονται και δεν καθίστανται παραγωγικές.

ΠΛΗΝ: Το γονατισμένο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΛΗΝ: Το συμβούλιο όπου κυριαρχεί η ανοησία, η ατολμία, η παράνοια και η άγνοια.

ΣΥΝ: Ο Βαγγέλης Κεκκάτος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το αρχαιολογικό εκθετήριο στον Πόρο που ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Και μάλιστα ένα γάλα ξυνισμένο και άθλιο, τελικά μη βρώσιμο. Είναι βέβαιο πως στο τέλος το γάλα θα φάει την μύγα και όχι η μύγα το γάλα.

ΣΥΝ: Ο δήμαρχος Αλέκος Παρίσης γιατί τουλάχιστον προσπάθησε να διασωθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προτείνοντας την αναβολή της συζήτησης.

ΠΛΗΝ: Ο Αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου γιατί δεν είχε το κουράγιο να αντιδράσει όταν του αφαιρέθηκε ο λόγος. Και όταν ενός αντιδημάρχου του αφαιρούν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και δεν αντιδρά τότε παύει να είναι αντιδήμαρχος.

ΣΥΝ: Οι Παναγήδες γενικά.
ΣΥΝ: Ο Παναγής από τα Μέγαρα.
ΣΥΝ: Ο Παναγής Κουταλιανός.
ΣΥΝ: Γενικά οι Παναγήδες, πλην του Παναγή από το Βανκούβερ που δεν τον έχει καταγράψει ακόμα η ιστορία. Νιώσαμε πανεθνική ντροπή, ξεφτιλιστήκαμε διεθνώς, όταν ο εισηγητής του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, αντιδήμαρχος Σπυρονικόλας Σολωμός, ανέγνωσε δις στο κείμενο τις λέξεις Παν. Βανκούβερ αντί του ορθού Πανεπιστήμιο Βανκούβερ, ως Παναγής Βανκούβερ.

ΠΛΗΝ: Σε αυτόν που το διόρθωσε, γιατί θα μπορούσε να περάσει και στο ντούκου.

ΣΥΝ: Οι Παντελήδες που ένιωσαν μειωμένοι από τη συμπεριφορά του Σολωμού γιατί θα μπορούσε να το διαβάσει και ως Παντελής Βανκούβερ

ΣΥΝ: Η σοβαρότητα όταν συζητάμε σοβαρά θέματα. Θα πρέπει να έχουμε κάνει τουλάχιστον μια προανάγνωση της εισήγησης. Να μην ξεφτιλιζόμαστε εντελώς.

ΠΛΗΝ: Ο Όμηρος, ο Οδυσσέας και όλοι οι Μυκηναίοι που δεν υπολόγισαν όταν εγκαταστάθηκαν εδώ, που θα παρκάρει ο Κοκκόσης το λεωφορείο, γιατί ο Διονύσης μετράει την ιστορία με λεωφορεία.

ΠΛΗΝ: Ο τέως αντιδήμαρχος και εσχάτως θαμώνας του Πλατύ γιαλού Παπαδάτος, ο νέος Κολόμβος, που μπέρδεψε την Βρετανική Κολομβία του Καναδά με το Βρετανικό δίκαιο και τον Μεταξά με το μνημόνιο, τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου. Ένα χάος

ΠΛΗΝ: Ο Βασίλης Καμπίτσης. Έβλεπε μπροστά του πίσω του και πάνω του τον Μεταξά. Παρουσιάστηκε ως νυκτερινός συλλέκτης προστατευτικών μιας χρήσεως στον περίβολο του εκθεσιακού κέντρου στις μεταμεσονύκτιες αναζητήσεις του.

ΣΥΝ: Ο Πρόεδρος του Πόρου Νώντας Κουστουμπάρδης. Κατέβηκε στο Αργοστόλι μετά από καιρό. Άλλος κόσμος…

ΠΛΗΝ: Το ψεύδος και η κακία, η εμπάθεια και η στρέβλωση των ανιστόρητων ανθρώπων που με τον πιο χυδαίο τρόπο προσέβαλαν επιστήμονες ολκής, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που τίμησε το πανεπιστήμιο του Simon Fraser σε ειδική εκδήλωση για την προσφορά του στην έρευνα σε Μυτιλήνη και Κεφαλονιά.

ΠΛΗΝ: Οι μικροπρεπείς άνθρωποι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ντροπής που στρέφονται κατά της ιστορίας, κατά της ανάκτησης της ταυτότητας μας. Άνθρωποι πάθους, μίσους και κακίας. Ανάξιοι να δράσουν και να σκεφτούν. Θεωρούν ότι έτσι χτυπούν το Μεταξά, τον Γαβριελάτο, τον Σιμωτά, τη Βαγγελάτου, τον Μεγαδούκα, τον Πετράτο, τον Μαριάτο, τον Άννινο, τον Μανταλβάνο, τον Αρμόδωρο, τον Τζαμαρία, τον Τραυλό, τον Βλαχούλη, τον Βανδώρο, τον Διαμαντάτο και τόσους άλλους ανθρώπους στους Πρόννους που είδαν όσα αυτοί δεν θα δουν ποτέ στη ζωή τους και αν ακόμη τα δουν δεν θα τα κατανοήσουν ποτέ.

ΣΥΝ: Η Κατερίνα Κουταλά γιατί προσπάθησε να διασώσει μια παράταξη που δεν διασώζεται, γιατί οι άτολμοι και οι απόντες δεν μπορούν να διασωθούν. Πρέπει να δίνεις τη μάχη όταν πρέπει, υπερασπίζοντας ιδεολογία, αρχές και όνειρα και όχι νόθες και ψεύτικες απόψεις της «υποστήριξης των θεσμών».

ΠΛΗΝ: Οι απόντες γενικά, γιατί το να απουσιάζεις όταν πρέπει να είσαι παρών συνιστά εκχώρηση, αποδοχή… συνενοχή.

ΠΛΗΝ: Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος γιατί 2 χρόνια τώρα στο δημοτικό συμβούλιο, η μόνη σοβαρή μάχη που έδωσε ήταν για το τρενάκι. Αν ήθελε να διαφοροποιηθεί, θα το έκανε καθαρά.

ΠΛΗΝ: Όσοι δεν τοποθετούνται τώρα απέναντι στο αυτονόητο που είναι ακατανόητο για τους ανόητους. Η άποψη «εμείς δεν θέλουμε τους αρχαιολόγους» είναι άποψη εκείνων που δεν θέλουν την ιστορία, η άποψη των ανιστόρητων. Οι πνευματικοί άνθρωποι, οι σύλλογοι του πολιτισμού και οι φορείς της εκπαίδευσης έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί ήδη από χθες και μόλις προλαβαίνουν να το κάνουν τώρα.

ΣΥΝ: Η αμείλικτη αλήθεια
ΣΥΝ: Η σκαπάνη, γιατί η ίδια θα αποκαλύψει και σύντομα, πόσο μικροί και αδύναμοι είναι. Αυτή θα εκθέσει τους απόντες, θα τους καταστήσει καταγέλαστους, θα τους εκθέσει, θα τους βάλει στην γωνία, θα τους αγνοήσει, θα τους ρίξει στη λησμονιά…

ΣΥΝ: Το μέτωπο των ανθρώπων στους Πρόννους που αντιδρά σε αυτή την αθλιότητα. Ένα μέτωπο που παίρνει κινηματικό χαρακτήρα, που αγνοεί τις μικροπρέπειες και θα μπει εφέτος το φθινόπωρο στη μεγάλη γιορτή της αναζήτησης, στον αγώνα της συνάντησης με προγόνους άξιους, σε τόπο με ιστορία. Εμείς δεν θα τους αφήσουμε τους νεκρούς, θα αφήσουμε τους ζωντανούς νεκρούς. Θα πιάσουμε το νήμα της ιστορίας, θα συναντήσουμε ξανά το γένος των πριγκίπων που περιμένει εκεί στον Πόρο και τα Τζαννάτα και τότε μην έρθετε να φωτογραφηθείτε. Αρκεστείτε στην γέφυρα, φωτογραφηθείτε εσείς και τα σανίδια. Εξάλλου αυτό είναι το όνειρό σας.

ΣΥΝ: Τα μαδέρια της γέφυρας του Πόρου που δεν σηκώνονται να κυνηγήσουν τους τόσους ευεργέτες και τους τόσους νονούς. Είναι τα πιο φωτογραφημένα μαδέρια στον κόσμο. Επαίρονται τόσοι για ένα έργο 20.000 ευρώ. Στο κάτω-κάτω μοιραστείτε το: 1000 ευρώ ο καθένας. 

ΣΥΝ: Η μνήμη που έχει καταγράψει στα πιο γελοία πράγματα τον Παττακό με το μυστρί και τον Σκυλίτση με τη σκούπα και πρέπει οι αντιδήμαρχοι της κουτσής εξουσίας να γνωρίζουν ότι μετά την υπερβολή, έρχεται η γελοιοποίηση.

ΣΥΝ: Το νέο υγρό πυρ, ο ασβέστης. Αφού άσπρισαν τα πεζοδρόμια, τα δέντρα, τα μουράγια και τις κολώνες φωτισμού, ακολουθώντας την πρόταση του λαμπρού συμπολίτη Μπάμπη Ρωμάνου, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στο μούντισμα του χλοοτάπητα του γηπέδου των Τζαννάτων προκειμένου να πάρει χρώμα, αφού το άφησαν και ξεράθηκε, ελλείψη νερού που βρίσκεται σε ποσότητα 1 εκατομμυρίων κυβικών σε απόσταση 3 μέτρων.

ΠΛΗΝ: Ο Παύλος Παπαδάτος γιατί δεν ήξερε το σοφό ρητό ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. Πρέπει να ξέρει και με ποιους τρώει και με ποιους φωτογραφίζεται και παράλληλα ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΣΥΝ: Σε μένα, γιατί συνειδητά και για καιρό δεν έγραψα τίποτα γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ σε μια προεκλογική διαδικασία που δεν πίστευα, με θετικό για την Κεφαλονιά αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου