Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

KΡΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ...

του Θανάση Καρτερού

Είπε πολλά και διάφορα ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές του κόμματός του. Τα περισσότερα από τα οποία ήταν μια αμήχανη επανάληψη όσων έχουν –και έχουμε- ακούσει από τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπαδήμο, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα των μνημονίων. Εμπιστοσύνη του λαού, αξιοπιστία στο εξωτερικό, αναστροφή της ύφεσης, ταρατατζούμ δηλαδή ενώ η τρόικα ήρθε, τα νέα μέτρα έρχονται και η Ευρώπη βουλιάζει.
Κι όταν λέμε η Ευρώπη βουλιάζει εννοούμε βουλιάζει. Το ευρώ φωνάζει «βοήθεια» όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα ισπανικά και στα ιταλικά, οι Γερμανοί λένε nein στα σωσίβια και να πάμε να πνιγούμε, ο Ρέσλερ μάλιστα είπε ότι και να πνιγούμε δεν θα πάθει τίποτε η ευρωζώνη, η Μέρκελ διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να επιμηκύνει ούτε το νυχάκι της για την Ελλάδα, φήμες και δημοσιεύματα για επικείμενη χρεοκοπία ζώνουν την Αθήνα. Κι ο Σαμαράς χτενίζεται με την παλιά χτένα: Πρώτα το μνημόνιο!
Καλύτερα όμως να μένει στα μπαγιάτικα του Παπανδρέου και του Παπαδήμου, εδώ που τα λέμε, παρά να επιχειρεί εξόδους στην καινοτομία. Διότι δεν το έχει, πώς να το κάνουμε. Έκανε μια προσπάθεια χτες να πει κάτι καινούργιο, και τι είπε; Πόσο αναγκαίο είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχει κράτος (ωχ!). Και τι έφερε ως παράδειγμα του υπαρκτού κράτους; Την πάταξη της φοροδιαφυγής, μέτρα για την Υγεία, για την Παιδεία, για μια δημόσια διοίκηση που να μην ταλαιπωρείται και να μην ταλαιπωρεί; Όχι φυσικά. Τη Χαλυβουργία μας έδειξε με μεγάλη υπερηφάνεια (ωχ-ωχ!!)
Λέει δηλαδή κράτος και εννοεί ΜΑΤ και πάνω χέρι-κάτω χέρι. Κατά τη γνώμη του το κράτος αποδεικνύει την ύπαρξή του όταν στέλνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά του Μάνεση και του κάθε Μάνεση, να καταστείλει τη διαμαρτυρία και να διαλύσει την απεργία. Ούτε περνάει από το μυαλό του ότι για να σέβεται ο πολίτης το κράτος, οφείλει το κράτος να σέβεται τον πολίτη.

 Ότι τη στάση μας απέναντι στο κράτος καθορίζει η πολιτική που ο κόσμος των Σαμαράδων ασκεί δια του κράτους. Κι ότι το πλήθος των δεξιών Καλαματιανών στο Μουσείο της Ακρόπολης πάει πακέτο με τα ΜΑΤ της Χαλυβουργίας στην αντίληψή Σαμαρά για το κράτος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου