Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΥΠΕΡΣΑΧΑΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑΣ! ΤΑ ΟΡΝΕΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΗΤΟΥΣ! ΤΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΡΝΕΑ!!!!!




Της Ελένης Γιαννακούδη


Ο μοχθηρός ψευτοφιλόπατρις / ΜΙΧΕΛΗΣ ΑΒΛΙΧΟΣ

Το πρόσωπό του εκείνο το γιωμένο
που της καρδιάς του δείχνει τη σκουριά
το γέλιο το κρυφό και λυσσιασμένο
που η δυστυχία των άλλων τού γεννά.

Το φθονερό του μάτι το σβησμένο
που δείχνει βουλιμιά για συμφορά
μας εξηγούν γιατ' είναι διψασμένο
τ’ αχείλι του και πόλεμο ζητά.

Διψάει να ιδεί στα μαύρα φορεμένους
πατέρες και μαννάδες που μισεί,
να τους ιδεί στα δάκρυα τους πνιγμένους:

Θα ‘ναι δροσιά στην έρμη του ψυχή.
Για τούτο υπέρ Πατρίδος σκούζει, κράζει
Όρνιο, που για κουφάρια αναστενάζει!

*Γιωμένος σημαίνει οξειδωμένος και μεταφορικά πικρόχολος, φθονερός.

Καταστρέφουμε το παρόν μας και υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, γιατί αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα της Διαπλοκής, τις "αδερφές", τους χοντρούς, τους νάνους, τους κουλούς και τους παράλυτους... Όποιους εξασφαλίζουν την "ανταγωνιστικότητα".
Χτυπούνε με δύναμη ό,τι μπορεί να παράγει συλλογικές συμπεριφορές και αντιδράσεις μέσα σε μια κοινωνία, την οποία τη θέλουν ανοχύρωτη. Καταρρακώνουν τους "τίμιους" και τους "άξιους", τους καταδιώκουν και τους δείχνουν με το "δάκτυλο" τους ως "τεμπέληδες" και "άχρηστους"…… με την απόλυτη ηρεμία ακόμα και στα πιο βαθιά "νερά" της παρανομίας. Πραγματικά δεν έχουν καμία αίσθηση περί δικαίου!!!!!!!! Η ελληνική παιδεία, η ανθρώπινη λογική αλλά και η νομική παράδοση του λαού μας που τα θεωρούσε παράνομα και ανήθικα, αυτά "αναβαπτίστηκαν" και ονομάστηκαν "εκσυγχρονιστικά".

Η ΑΛΗΤΟΟΡΝΕΟΠΑΡΕΑ:
Όταν όλη σου η ζωή από μικρό παιδί, αλλά από τα είκοσι σου χρόνια και μετά είναι "να πάρουμε/κλέψουμε", "να δώσουμε", "να μοιράσουμε", "να χωρίσουμε", "να υπολογίσουμε", "να μετρήσουμε", "ν’ απειλήσουμε", "να προλάβουμε", "ν’ αγοράσουμε" κι άλλα τέτοια "επιστημονικά", δεν είναι δυνατόν να υπάρχει χώρος για μελέτη ή σκέψη, όπως απαιτεί η επιστήμη. Η επιστήμη, η μόρφωση ή ακόμα και η απλή πνευματική καλλιέργεια απαιτούν χρόνο και ηρεμία κι αυτά δεν τα διαθέτουν οι παρατρεχάμενοι της εξουσίας και της Διαπλοκής ...
Οι μεν, της αλητοορνεοπαρέας, αντιπροσωπεύουν το κακό, που, όποιος είχε την ατυχία να "διασταυρωθεί" μαζί τους, είναι πραγματικά άτυχος. Οι νεογιάπηδες-τσομπάνηδες της εξουσίας, οι τυφλωμένοι από το πέπλο του χρήματος. Όπου χρήμα και απατεωνιά, που δεν τους υποψιάζεσαι γιατί το κρύβουν αρκετά καλά και δίνοντας λίγα ψιχουλάκια στο «πόπολο». Άνθρωποι που διψούν για χρήμα, εξουσία, έτοιμοι να μπουν σε οποιαδήποτε κλίκα, να ποδοπατήσουν τον οποιονδήποτε.  Να υποδυθούν τον οποιονδήποτε ρόλο, ώστε να καταφέρουν ν’ αναρριχηθούν στην εξουσία. Όσο πιο
απατεώνες, πιο καθάρματα, πιο ψεύτες, πιο εκμεταλλευτές, υποκριτές, αδίστακτοι, διπρόσωποι, συμφεροντολόγοι, παρτάκηδες... Όσο πιο βάρβαροι... τόσο πιο ψηλά θ’ ανεβούν στην κοινωνία. Τα κατακάθια της κοινωνίας δεν κάθονται στον πάτο, όπως στο κρασί, αλλά, βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως στην μπουγάδα. Είναι το κακό για την Ελλάδα, την πολιτική ζωή, την επιστημονική κοινότητα.
Οι δε, της αλητοορνεοπαρέας διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό, το οποίο είναι ευλογία και κατάρα ταυτόχρονα ... Το χαρακτηριστικό της ευγλωττίας του σοφιστή. Αυτό τους "έφτιαξε", αλλά αυτό και θα τους "καταστρέψει". Το κοινό  τους ακούει να μιλάνε σαν γνωστικοί και δεν καταλαβαίνει ότι ακούει "κύμβαλα αλαλάζοντα". Αερολόγοι... Αγράμματοι δικολάβοι. Άσχετοι, ακαλλιέργητοι και εξωφρενικά φλύαροι φανφαρόνοι... Μια μεγάλη, χοντρή, αδύναμη και άνευ περιεχομένου "πομφόλυγα"...Σέρνονται σε διαδρόμους εξουσιών και παραεξουσιών. Διεστραμμένες περιπτώσεις.  Είναι προφανές ότι από μικροί έμαθαν να ζουν με αυτό και να το εκμεταλλεύονται. Επειδή μπορούσαν να δικαιολογούν τα πάντα, δεν έκαναν τίποτε. Ως εκ τούτου ήταν πάντα θορυβώδης τενεκέδες χωρίς καθόλου γνώσεις. Τι να τις κάνουν τις γνώσεις, οι οποίες απαιτούσαν κόπο, όταν μπορούσαν άκοπα να εμφανίζονται σαν γνωστικοί;
Αυτό είναι βέβαιο ότι τους "ακολούθησε" και στην υπόλοιπη τους τη ζωή... Τη ζωή τους ως «δημόσια πρόσωπα». Όταν μπήκαν στα "πράγματα", εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού τους, έπαιρναν όλα τα ρίσκα. Επειδή μπορούσαν να δικαιολογήσουν ή τουλάχιστον να επιχειρήσουν να δικαιολογήσουν τα πάντα, τολμούν τα πάντα. Επειδή μπορούν να "εξωραΐσουν" τα πάντα, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει τίποτε απ’ αυτά που δίνουν αξία στον άνθρωπο ως πολιτικό ή επιστήμονα. Στην κυριολεξία είναι κενοί περιεχομένου... Αχανές κενό, αν τον κρίνουμε από τη "συσκευασία".
Μπορεί να μιλούν με μεγάλη άνεση για ΟΛΑ τα θέματα και στην πραγματικότητα να μην κατέχουν ΚΑΝΕΝΑ. Μέσα στο μυαλό τους και ως γνωστικό κεφάλαιο μόνον ονόματα από ταβέρνες πρέπει να υπάρχουν... Τίποτε άλλο... Ούτε μάρκες αυτοκινήτων δεν πρέπει να γνωρίζουν, όπως τα μικρά παιδιά. Αυτοί λοιπόν οι κενοί άνθρωποι θα υπάρχουν όπως τους γνωρίζουμε μόνον για όσο διάστημα μπορούν οι ίδιοι να προστατεύουν τον εαυτό τους.
Οι άλλοι της αλητοορνεοπαρέας, τα όρνεα, έχουν αντίληψη της έννοιας της αισθητικής και αυτό είναι εις βάρος τους. Γιατί; Γιατί είναι προφανές ότι γνωρίζουν τι θέαμα προσφέρουν οι ίδιοι στους άλλους. Το ξέρουν, γιατί βλέπουν καθημερινά τον καθρέπτη τους. Η «κατάρα θεού»!!!!! το δηλητήριο του φθόνου!!!! της ύβρεως!!!!! του μίσους!!!!! της εκδίκησης!!!! Ένα απ’ όλα τα fuck you απευθύνεται στον εαυτό τους, έτσι όπως κάθονται μπροστά στον καθρέφτη με  το κατεστραμμένο νευρικό τους σύστημα, που στην πρώτη πίεση ή απειλή ή αποκάλυψη των κρυφών τους απωθημένων, εκρήγνυται. Αυτοί που νιώθουν το κοινωνικό μίσος τόσο έντονα, δεν μπορεί να μη μισούν και τον εαυτό τους. Η ερευνητική ψυχολογία διαπιστώνει ότι το μίσος συνδέεται με ένα τύπο προσωπικότητας που ονομάζουμε αυταρχική. Γνωρίζουν ότι η ύπαρξή τους είναι μια πρόκληση στην αισθητική των πολλών. Γι' αυτόν τον λόγο όπου πηγαίνουν και διασταυρώνονται με άλλους ανθρώπους είναι εκ των προτέρων θυμωμένοι. Είναι απόλυτα αρνητικοί με τους πάντες, γιατί γνωρίζουν ότι κρίνονται απ’ αυτούς. Αυτός ο προκαταβολικός θυμός είναι τακτική άμυνας ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης. Είναι έτοιμοι για πόλεμο και μάλιστα με τους πιο αδύνατους από αυτούς.........  "Διαβάζουν" τα μάτια αυτών που διασταυρώνονται. Λειτουργούν σαν τους ανάπηρους, οι οποίοι, όταν διασταυρώνονται με ανθρώπους, τους παρακολουθούν, για να καταλάβουν πού κοιτάνε... Τους ανάπηρους, οι οποίοι θεωρούν πρόκληση όταν κάποιος, φερόμενος ως political incorrect, "καρφωθεί" πάνω στην αδυναμία τους. Αυτό κάνουν και τα ΟΡΝΕΑ. Προσπαθούν να τους προλάβουν πριν κοιτάξουν εκεί όπου τους ενοχλεί και ως εκ τούτου δεν θέλουν. Προσπαθούν να τους τρομάξουν πριν χαλαρώσουν και κρίνουν αυτό το οποίο βλέπουν. Αν κοιτάνε τη σαπιοκοιλιά τους, την φαλάκρα τους, την καμπούρα τους ή τον κώλο τους, θα έχουν πρόβλημα.
Είναι δηλαδή θέμα "επιβίωσης" για ΤΑ ΟΡΝΕΑ να αισθάνονται σημαντικοί και προπάντων πλούσιοι. Αν δεν έχει αυτά, τα οποία "αναγνωρίζει" ο "κοινός" άνθρωπος στον δρόμο, είναι "τελειωμένοι". Δεν έχει νόημα η επιλογή της ζωής τους. Δεν έχει "αντίκρισμα" η θυσία που έκαναν στα νιάτα τους, για να ξεχωρίσουν από τους "κοινούς" ανθρώπους. Άρα έχουν ανάγκη να κατέχουν ό,τι χρησιμοποιεί ο "κοινός" άνθρωπος, για να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Ο "κοινός" άνθρωπος δεν αναγνωρίζει επιστημονικά έργα, μεγάλες στρατηγικές, πολιτικές κινήσεις ή βαθυστόχαστες σκέψεις. Ο "κοινός" άνθρωπος αναγνωρίζει δημόσια πρόσωπα, τηλεοπτικούς σταρ και πλούσιους. Αναγνωρίζει μάρκες αυτοκινήτων, δημόσια αξιώματα, μεγάλα σπίτια ή επώνυμα ρούχα. Εμμέσως αντιλαμβάνεται το σημαντικό, εφόσον αυτός, που τα κατέχει όλα αυτά, μάλλον κάποιος σημαντικός θα είναι. 
Αυτόν τον "κοινό" άνθρωπο στοχεύουν γιατί κάποτε κι αυτοί αισθανόταν "κοινοί" και αυτόν απειλούν με "τιμωρία" σε περίπτωση που αντιληφθούν πως δεν εντυπωσιάζεται. Αυτόν τον "κοινό" άνθρωπο θέλουν αλλά και μπορούν να τρομάζουν ΤΑ ΟΡΝΕΑ με το «ΓΑΥΓΙΣΜΑ» και το ύφος τους, έτοιμοι ν’ αρχίσουν τις υστερικές τσιρίδες, και τις έξαλλες σπαστές κινήσεις των χεριών... γιατί, εκτός όλων των άλλων, είναι και θρασύδειλοι. ΤΑ ΟΡΝΕΑ είναι "τέρατα" μόνον εκεί όπου τους παίρνει... Μόνο απέναντι σε αδύνατους και ειδικά απέναντι σ' αυτούς, που με την εξουσία τους απειλούν την επιβίωσή τους ή την πρόοδό τους...
Θα είναι για πάντα στην τάξη των ορνέων. Δεν ξέρουν όμως πως αυτά θα τους φάνε γιατί είναι ψοφίμια, γιατί αρνούνται να γίνουν αητοί και να πετάξουν πάνω από τα ταπεινά τους ένστικτα. Κάποτε κάποιος "απρόβλεπτος" μετεωρίτης θα ξεκόψει από την "διατεταγμένη" πορεία του και θα τους θρυμματίσει την άδεια τους κεφαλή.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις. Όλοι μαζί το ρίχνουν στο «φαί», μιλάμε για πολύ «φαί». Είναι κακοί άνθρωποι. Παλιάνθρωποι, όπως θα έλεγαν οι παλαιότεροι. Χαίρονται όταν κάνουν το κακό και μοιράζουν δυστυχία γύρω τους. Δεν θέλουν να σε βοηθήσουν ακόμα κι όταν μπορούν να το κάνουν. Θέλουν πάντα να διατηρούν τη "διαφορά" τους απ’ τους άλλους. Θέλουν να παραμένουν οι ίδιοι ισχυροί κι εσύ να είσαι καθηλωμένος στην ανάγκη τους.
Στην πραγματικότητα πέταξαν τη ζωή τους στα "σκουπίδια" και νιώθουν καλύτερα αν μετατρέπουν την κοινωνία σε "σκουπιδότοπο". Έχουν αδικήσει αφόρητα τον εαυτό τους και γι' αυτόν τον λόγο είπαμε πιο πάνω ότι δεν έχουν συναίσθηση της δικαιοσύνης ή της αδικίας. Στην πραγματικότητα τους ευχαριστεί η αδικία. Τους ευχαριστεί, γιατί οδηγεί στη δυστυχία... Τη δυστυχία και των άλλων. Τους ευχαριστεί, γιατί μετριάζουν το "φορτίο" της δικής τους προσωπικής δυστυχίας. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, που να έχει "διασταυρωθεί" στη ζωή του μαζί τους και να έχουν να πουν έναν καλό λόγο γι' αυτούς. Είναι προσβλητικοί, είναι μειωτικοί, είναι αλαζόνες. Στα καλύτερά τους είναι απλά τυπικοί. Στα καλύτερά τους σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δεν "υπάρχεις" κι ότι δεν σε "βλέπουν".  ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!! H ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΝΤΙ. ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.
Όπου πηγαίνουν, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στεναχωριούνται που τους βλέπουν και όταν φεύγουν ανακουφίζονται. Είναι από τους ανθρώπους, που, όταν πεθαίνουν, κάποιοι κρυφογελάνε, κάποιοι άλλοι ξεφυσάνε από ανακούφιση, αλλά όλοι ανεξαιρέτως βλέπουν με πρωτοφανή "συμπάθεια" τον θάνατο. Βλέπουν τη φύση να λύνει ένα πρόβλημα, που οι ίδιοι δεν μπορούσαν να λύσουν.
ΟΜΩΣ!!!!!!!!!
Τον πολιτικό τον "υπερασπίζεται" η πολιτική του "παραγωγή" και αυτοί δεν έχουν τέτοια να επιδείξουν. Τον επιστήμονα τον "υπερασπίζεται" το έργο του και αυτοί δεν έχουν έργα να τους υπερασπιστούν. Τον αθώο τον "υπερασπίζονται" τα στοιχεία και αυτοί είναι πολύ ένοχοι για να έχουν τέτοια.
Για κάποιον, που έχει γνώση της λειτουργίας των συστημάτων, αυτό είναι το σύνηθες. Αυτό το σύστημα προσπαθεί καθημερινά να ισοπεδώσει κάθε έννοια ευνομούμενης και καλά οργανωμένης κοινωνίας. Οι κίναιδοι να παίρνουν δημοσιότητα και να γίνονται δημοφιλείς. Οι αρρωστημένοι ανήθικοι να καθορίζουν και να οριοθετούν το ήθος της κοινωνίας που ζεις. Να ζεις ανάμεσα σε βάρβαρους, σκουπίδια, βολεμένους, πιόνια, σκουλήκια και φίδια. Συνειδητοποιημένους "σακάτηδες", αυτοπαγιδευόμενους μέσα σε "αναπηρίες", είτε σωματικές είτε πνευματικές, στην ιστορία της ανθρωπότητας.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ; ΟΧΙ! Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ  ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
 ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!
Η ΔΕ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ «ΚΙΝΕΙΤΑΙ» ΜΕΤΑΞΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΚΩΛΕΤΤΗ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου