Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΝCARDIA" ΓΙΑ ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ, ΣΤΟΝ "ΑΣΤΡΑΙΟ"

του Δημήτρη Βανδώρου

Ένα ιδιαίτερο διήμερο διοργανώνει ο "ΑΣΤΡΑΙΟΣ", στις 3 και 4 Αυγούστου:
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου με Σεμινάριο χορού και πάρτυ Ταραντέλας
και το Σάββατο 4 Αυγούστου με τη μεγάλη συναυλία των Encardia
Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2004 και το ρεπερτόριό του βασίζεται στη μουσική και τα τραγούδια της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας, με ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.
Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία και Κύπρο. Έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους.
Έχουν συνεργαστεί, δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις, με εκπροσώπους της κατω-ιταλικής μουσικής (Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο και Ρομπέρτο Λίτσι από την περιοχή του Σαλέντο, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Έτορε Καστάνια, Daniele Durante, τα συγκροτήματα Ghetonia, Mala lingua, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Τσιαμούλης, Nίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Σε ζωντανές εμφανίσεις, έχει συνεργαστεί μαζί τους και ο ηθοποιός Hλίας Λογοθέτης. Tον Αύγουστο του 2008 εμφανίστηκαν, μαζί με τον Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο των Ghetonia, στo φεστιβάλ "La notte della Taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών.

Encardia είναι οι:
  • Κώστας Κωνσταντάτος (φωνή, μαντολίνο, ταμπορέλο και νταούλι). To 1993 ξεκίνησε τους Encardia, μαζί με τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου και την Αναστασία Δουλφή. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Κάτω Ιταλία.
  • Βαγγέλης Παπαγεωργίου (διασκευές - ενορχηστρώσεις, ακορντεόν).
  • Αναστασία Δουλφή (τραγούδι, καστανιέτες). Ιδρυτικό μέλος, έχει συμμετοχή στις συναυλίες και στις ηχογραφήσεις και των 4 δίσκων του συγκροτήματος.
  • Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα). Με τους Encardia συνεργάζεται από το 2004.
  • Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο). Συνεργάζεται με τους Encardia από το 2006.
  • Κωνσταντίνα Καλκάνη. Με τους Encardia συνεργάζεται από το 2004. Χορεύει και παίζει κρουστά σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις του συγκροτήματος.
  • Γιάννα Χαμαλέλη. Το 2005 έγινε μέλος των Encardia. Μαζί με την Κωνσταντίνα Καλκάνη αποτελούν το ντουέτο Ballo del Mare, το οποίο χορεύει σε ρυθμούς ταραντέλας και είναι μόνιμο μέρος των Encardia.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΑΣΤΡΑΙΟΣ"
Κάστρο Αγ. Γεωργίου
τηλ. 26710 69152



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου