Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Συμπληρώθηκαν 4 εβδομάδες εργασιών στην ανασκαφή της ΛΕ΄ ΕΠΚΑ που πραγματοποιείται από το 2011 με τη διεύθυνση του Επίτιμου Διευθυντή ΥΠΠΟT Δρ Αντώνη Βασιλάκη και με χρηματοδότηση από την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, στη θέση “Ρίζα” Τζαννάτων του Δ.Δ. Πόρου Κεφαλληνίας.
Στην προσπάθεια μας συμβάλλουν με ποικίλους τρόπους πολλοί κάτοικοι του πρώην δήμου Eλειού Πρόννων, αντίθετα με την απουσία των τοπικών αρχών.

Η ανασκαφή του Υστεροελλαδικού-Μυκηναϊκού οικισμού βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει η μελέτη των κινητών ευρημάτων. Πραγματοποιείται ύστερα από απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και είναι από τις σημαντικότερες ανασκαφές που γίνεται στην Κεφαλληνία τις τελευταίες δεκαετίες, αναγνωρισμένη ήδη από τα ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Με την παρούσα προσκαλούμε τις αρχές του τόπου: τον Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκπροσώπους των άλλων αρχών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Κεφαλληνίας να μας επισκέπτονται όποτε επιθυμούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου για να ενημερωθούν από το Διευθυντή της ανασκαφής και τους συνεργάτες του από τις 10 μεχρι τις 2 κάθε μέρα πλην Κυριακής.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνα 6948680411 και 2674072997

Ο Διευθυντής της ανασκαφής
Δρ Αντώνης Βασιλάκης

Επίτιμος Διευθυντής ΥΠΠΟ
Τέως Έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης & Ζακύνθου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου