Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012



του Κώστα Ζαπάντη

ΣΥΝ:    Ο Στέργιος Κωτούλας και ο θάνατός του που ήταν άδικος αλλά ήταν θάνατος για την πατρίδα. Όχι την πατρίδα των εμπρηστών αλλά για τη δική μας πατρίδα.

ΠΛΗΝ: Ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης που έπραξε το αδιανόητο, αφήνοντας την κουτσουλιά του στην ιστορία. Ονόμασε τον τόπο θυσίας σε πλατεία Σμηνάρχου Στέργιου Κωτούλα χωρίς να ξέρει ο δύσμοιρος ότι αυτή η πλατεία φτιάχτηκε αυτόματα στη μνήμη του ήρωα από τον τ. δήμο Ελειού-Πρόννων και ονοματίστηκε στο αλησμόνητο όνομά του την επομένη της θυσίας του.

ΠΛΗΝ: Ο αντιδήμαρχος των Πρόννων που μετείχε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελειού-Πρόννων και θα έπρεπε να προφυλάξει το δήμαρχό του από τη νέα γελοιοποίηση. Έπρεπε να του πεις αντιδήμαρχε ότι η πλατεία έχει όνομα και της το έδωσε η ιστορία και η απόφαση του δήμου Ελειού-Πρόννων της 28ης Αυγούστου 2009.

ΠΛΗΝ: Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Κεφαλονιάς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για το Στέργιο Κωτούλα και μάτωσαν τα χέρια τους να χειροκροτούν το δήμαρχό τους στην ανιστόρητη ονοματοδοσία, μόνοι αυτοί μπροστά σε ένα πλήθος που γνώριζε την απρέπεια που γινόταν.

ΣΥΝ: Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης. Τους πάει με το καλάμι του αντιδημάρχους του, νυν και τέως, αλλά και τους υποψηφίους αντιδημάρχους. Αν τους πει να πέσουν στη θάλασσα, οι μισοί από αυτούς θα πνιγούν από μόνοι τους για να δείξουν χαρακτήρα.

ΠΛΗΝ: Όσοι από τους επισήμους του δήμου σπρωχνόντουσαν για να τους βγάλουν φωτογραφία οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ. Ήταν όλοι εκεί: κότα 1, κότα 2, κότα 3, Βανκούβερ 1, πάπια 1, κότα 4. Οι επίσημοι του δήμου θλιμμένοι για το χαμό του Στέργιου Κωτούλα κατευθύνθηκαν μετά στη Σκάλα και έπνιξαν τον καημό τους σε χάμπουργκερς.

ΠΛΗΝ: Η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Θα τον σκάσει το δήμαρχο. Πηγαίνει στις εκδηλώσεις χωρίς αστυνομική φρουρά, χωρίς 3-4 συμβούλους, χωρίς 2-3 αυτοκίνητα του δημοσίου. Τι είναι αυτά κ. Αφροδίτη; Τον εκθέτεις το δήμαρχο, τον εκθέτεις στην κοινωνία. Έρχεται ο άνθρωπος με ένα τσούρμο αυλικούς μισθοδοτούμενους από το κράτος, με τους αστυνόμους του, τους οδηγούς του, με όλα του τα σεα και τα μεα και εσύ έρχεσαι έτσι απλά και χαλάς την πιάτσα;

ΠΛΗΝ: Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης γιατί στην εκδήλωση για τον Στέργιο Κωτούλα δεν είδε τη βουλευτή και δεν την προσφώνησε, ούτε καν τον εκπρόσωπο της εκκλησίας που ήταν δίπλα στη βουλευτή. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Η βουλευτής τους χαλάει τη μανέστρα και το δημοτικό κοτέτσι προσπαθεί να την κοντύνει.

ΣΥΝ: Ο τέως δήμος Νέας Βύσσης, εκεί στο Τριεθνές του Έβρου, από όπου ως γνωστόν κατάγεται ο μέγιστος Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή.

ΠΛΗΝ: Ο δήμος Παλαιάς Βίσση, εκεί στην Κεφαλονιά μωρέ, όπου είναι ως γνωστόν δήμαρχος ο ολίγιστος Αλέξανδρος Παρίσης.

ΣΥΝ: Η άλλη Κεφαλονιά, η Κεφαλονιά που είναι εγκατεστημένη στη Ρίζα και στα Τζαννάτα. Οι δεκάδες εθελοντές που δουλεύουν στην ανασκαφή. Ο στρατός των νέων ανθρώπων που δουλεύει από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου. Οι ιδιοκτήτες γης που προσφέρουν τα ακίνητά τους στην ανασκαφή, οι κάτοικοι που προσθέτουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους. Ποτέ μια ψεύτικη τοπική εξουσία δεν υπέστη μια τέτοια ηχηρή ηθική συντριβή. Είναι τόσο λίγοι που θα μείνουν τελικά μόνοι τους, καταληψίες του εκθεσιακού κέντρου στον Πόρο. Ατενίζουν από το μπαλκόνι τη θάλασσα και βλέπουν να ανατέλλει στο βάθος του ορίζοντα ένας κουβάς ασβέστη με ένα μουντί και ασπρίζουν τα όνειρά τους.

ΠΛΗΝ:  Ο χρόνος που περνάει αμείλικτα. Σε 120 μέρες, στις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα χαθούν τα χρήματα που αφορούν το αρχαιολογικό εκθετήριο στον Πόρο. Αυτοί που διοικούν σήμερα το δήμο δεν κάνανε τίποτα για να εξασφαλιστεί η πίστωση. Κάνουνε τα πάντα για να χαθεί.

ΠΛΗΝ: Οι σημερινοί εκπρόσωποι του Πόρου και του δήμου στην περιοχή των Πρόννων. Με αποκλειστικά δική τους ευθύνη χάθηκε η ιστορική ευκαιρία για ένα μόνιμο εκθεσιακό κέντρο, για ένα μουσείο στην περιοχή, για μια δομή που θα άλλαζε την ιστορία του τόπου, την τοπική ζωή, τον τοπικό πολιτισμό, την τοπική οικονομία. Θα λογοδοτήσουν και θα λογοδοτούν συνεχώς όταν και αν τα αρχαία της περιοχής βρουν αλλού στέγη, μακριά από τον Πόρο. Θα φέρουν την ευθύνη ολόκληρη. Δεν θα έχουν δικαιολογίες, γνωρίζουν πολύ καλά τι πράττουν. Ενεργούν κατά του τόπου.

ΠΛΗΝ: Ο Μικέλης Άβλιχος. Δεν έδωσε φώτιση στον αντιδήμαρχο Παλικής, ας ελπίσουμε στον Άγιο Χαράλαμπο.

ΣΥΝ: Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλω να δω ποιος θα πληρώσει για να τον ακούσει. Άκου θα βγάζει ομιλίες επί πληρωμή, ο κότσος. Ποιος θα ακούσει αυτόν τον τσολιά, τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς;

ΣΥΝ: Το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς. Ξεκινάνε οι χειμερινές παραστάσεις: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή. Κυριακή έχει παιδική σκηνή, να μπορούν να βλέπουν και τα παιδιά. Θα πεθάνουμε στο γέλιο αυτό το χειμώνα. Υπό τη διεύθυνση του γνωστού, ενισχυμένου με την εμπιστοσύνη του σώματος προέδρου. Θα γελάσουν και τα μάρμαρα.

ΠΛΗΝ: Αυτοί που διοργάνωσαν την εκδήλωση για την προτομή του Χουάν ντε Φούκα στο Βαλεριάνο. Παρέλειψαν να προσκαλέσουν τον σύλλογο «Ιωάννης Φωκάς», δηλαδή αυτούς που πραγματικά ξεκίνησαν την υπόθεση Χουάν ντε Φούκα πριν από περίπου 20 χρόνια. Δεν μπορείς με μικρή ψυχή να φτιάξεις μεγάλα πράγματα. Κρίμα γιατί ήταν μια εκδήλωση που θα έπρεπε να έχει άλλο εύρος. Αντ’ αυτού τιμήθηκαν πολλοί άξιοι από ανάξιους, αλλά και ανάξιοι από άξιους.

ΠΛΗΝ: Ο δήμαρχος της Άννας Βίσση, ο Αλέξανδρος Παρίσης. Πέρασε τη μισή του θητεία χωρίς να κάνει τίποτα. Το κακό είναι ότι άρχισε να βάζει μαρμαρόπλακες σε πλατείες που έφτιαξαν άλλοι. Σου λέει ο άνθρωπος ας βάλω τώρα την μαρμαρόπλακα, ποιος θα θυμάται μετά ποιος έφτιαξε την πλατεία; Στους Πρόννους έχει πολύ ψωμί αυτή η δουλειά. Γιατί φτιάχτηκαν πολλές πλατείες, πολλές παιδικές χαρές και τόποι αναψυχής. Με το μυαλό που έχουν μπορεί να βαφτίσουν την πλατεία του Πόρου σε «πλατεία πιλότου Αλέξανδρου Παρίση», την πλατεία στο Καπανδρίτι σε «πλατεία πυροσβέστη Αλέξανδρου Παρίση», την πλατεία στο Μαρκόπουλο σε «πλατεία επιχειρηματία Αλέξανδρου Παρίση», στον Ασπρογέρακα σε «πλατεία θεατρικού επιχειρηματία Αλέξανδρου Παρίση», στο Ρατζακλί σε «πλατεία ξυλοκόπου Αλέξανδρου Παρίση», στο Βαλεριάνο σε «πλατεία θαλασσοπόρου Αλέξανδρου Παρίση» κ.ο.κ.
Αλλά έχουμε και παιδικές χαρές. Στα Θηράμονα ας την ονομάσουν «παιδική χαρά Αλεξανδράκη Καΐλα». Στον Κατελειό ας την ονομάσουν «παιδική χαρά Σπίθα» σε ανάμνηση του πατατομύτη πρωταγωνιστή του «Μικρού Ήρωα». Πολλοί θα το δουν, κάποιοι θα το καταλάβουν.

ΣΥΝ:   Η εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ». Κατάφερε μέσα από τους ανώνυμους ψευδοδημοσιογράφους της πλάκας, τους γνωστούς ψυχοπαθείς «Αγγούριες», να περάσει γραμμή στον «ΗΜΕΡΗΣΙΟ» και να τον καταντήσει συμπληρωματική του έκδοση. Κάποτε ο κόσμος έλεγε «να πάρω τον Ημερήσιο να δω τι γίνεται». Τώρα δεν το λέει πια, παίρνει κατευθείαν τον Ανεξάρτητο.

ΣΥΝ: Ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος γιατί δεν θέλω να νιώθει μόνος του στην επίθεση που του κάνουν οι κάφροι. Και να μη φοβάσαι δεν θα σου κάνουν μήνυση, δεν έχουν το κουράγιο. Να το μαζέψουν θέλουν το πράγμα, όχι να το ανοίξουν. Δεν θέλουν  να ψαχτούν οι επιχειρήσεις του δήμου, ιδίως η διαδημοτική, αλλά δυστυχώς για αυτούς, θα ψαχτούν.

ΣΥΝ:  Οι μπύρες, ιδίως το καλοκαίρι όταν είναι παγωμένες. Μην το πετάτε, δεν είναι τυχαίο. Οι μπύρες μπορεί να αλλάξουν την ιστορία του τόπου.

ΣΥΝ: και πάντα συν η Α.Ε.Κ. και σε όποιον αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου