Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


του Κώστα Ζαπάντη


ΣΥΝ Το γραφείο τύπου του δήμου Κεφαλονιάς. Έγραψε με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχαία. Είναι άσχετοι. Το λένε καθαρά οι άνθρωποι.

ΣΥΝ Η απόφαση του δημάρχου να ελέγχει από εδώ και πέρα τα δελτία τύπου της δημοτικής αρχής πριν εκδοθούν. Θα ήταν ακόμα καλύτερο να μην τα εκδίδουν καθόλου. Έστω όμως, γίνεται το πρώτο βήμα.

ΣΥΝ Τα μπάνια του λαού. Η αγάπη που έχει ο Έλληνας για τη θάλασσα.

ΣΥΝ Οι χειμερινοί κολυμβητές. Αυτή η αγάπη στην παγωμένη θάλασσα.

ΠΛΗΝ Το μπάνιο του αντιδημάρχου Πυλάρου κ. Βαγιωνίτη. Αυτοί που τον πέταξαν στη θάλασσα είναι ασυγχώρητοι, είμαστε απέναντί τους.

ΣΥΝ Η ομάδα του Ν.Ο.Α., η περήφανη ομάδα στο πόλο. Πρέπει να δουν την περίπτωση αξιοποίησης του κ. Βαγιωνίτη. Ενδεχομένως και στο ρόλο του φουνταριστού. Κάτι μου λέει ότι η υπόθεση στο τέλος θα γίνει γαργάρα. Προβλέπω ότι στην τελική της εξέλιξη θα πουν ότι ο αντιδήμαρχος γλίστρησε.

ΣΥΝ Η πορεία των δημάρχων στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαμαρτύρονταν για την υποχρηματοδότηση των δήμων.

ΠΛΗΝ Ο γνωστός δήμαρχος που φώναζε μέσα στο πλήθος «Βίσση – Βίσση». Προφανώς νόμιζε ότι βρίσκεται ακόμα στην συναυλία του απόλυτου ειδώλου.

ΠΛΗΝ Οι άλλοι δήμαρχοι που δεν κατάλαβαν το μεγαλείο της ψυχής του ανδρός.

ΠΛΗΝ  Η Χρυσή Αυγή. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν εμετική όπως και οι ίδιοι φυσικά. Θα είμαστε απέναντί τους ιστορικά και συνειδητά και για αυτό που λένε και για αυτό που είναι.

ΣΥΝ Ο τέως αντιδήμαρχος Πρόννων Νίκος Παπαδάτος. Αποδεικνύεται καλύτερος από το διάδοχό του.

ΣΥΝ Ο Βασίλης Καμπίτσης. Θα αποδειχθεί οπωσδήποτε καλύτερος από τον προκάτοχό του.

ΣΥΝ Ο Ερυθρός Σταυρός και οι μέσω αυτού αναζητήσεις του. Εκεί μπορεί να απευθυνθεί ο πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων Πόρου που αναζητά, λες και δεν ξέρει, ποιοί είναι κατά των αρχαίων στον Πόρο.

ΠΛΗΝ Η δημοτική υποκρισία. Διώχνουν τους αρχαιολόγους από τον Πόρο για να προστατέψουν λένε τη δημοτική περιουσία. Από την άλλη μεριά στεγάζουν τους καημούς του συλλόγου των κτηνοτρόφων, του συλλόγου του Κατελειού κλπ, δωρεάν βέβαια. Εκεί δεν τίθεται θέμα δημοτικής περιουσίας. Και μην πουν ότι δεν είναι έτσι, διότι η μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης ισοδυναμεί με δωρεάν παραχώρηση, πέραν της παράβασης καθήκοντος.

ΣΥΝ Τα Τζαννάτα, γιατί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπου να’ ναι εκεί θα πάνε τα αρχαία των Πρόννων. Αν δεν πάνε, θα τους έχουνε πει απλά ψέματα.

ΣΥΝ Το Ληξούρι, γιατί εκεί λέγεται ότι θα καταλήξουν τα αρχαία της Δράκαινας, στο μουσείο της Παλικής, μετά από απαίτηση τοπικού - παραπολιτικού παράγοντα. Υπολογίζω ότι στα εγκαίνια του μουσείου θα κληθεί ο πρόεδρος του Πόρου και ο αντιδήμαρχος των Πρόννων. Θα τους το περάσουν ως συνέκθεση των ευρημάτων της Δρακοσπηλιάς του Ληξουρίου και του σπηλαίου της Δράκαινας στον Πόρο. Πάω στοίχημα ότι οι εκπρόσωποι του Πόρου και θα παραβρεθούν στην έκθεση, θα είναι και πολύ συγκινημένοι και θα τιμηθούν ασφαλώς για την προσφορά τους στο Ληξούρι.

ΣΥΝ Η Λήμνος που είναι πανελλήνια γνωστή από την ομώνυμη ναυμαχία και την καταβύθιση της Τουρκικής ναυαρχίδας.

ΣΥΝ Η Αγία Ευφημία που έγινε πανελλήνια γνωστή από τη ναυμαχία του αντιδημάρχου Πυλάρου με ανώνυμους γκάνγκστερ και τη γνωστή καταβύθιση του αντιδημάρχου.

ΣΥΝ Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς να κυκλοφορούν οι αντιδήμαρχοι με μπρατσάκια. Δεν ξέρεις ποτέ τι σου συμβαίνει.

ΣΥΝ Τα μπρατσάκια γενικά, τα οποία σε κρατάνε στον αφρό, όπως ακριβώς και οι φελλοί.

ΣΥΝ Οι κολοκύθες που είναι παραδοσιακό χαρακτηριστικό της κεφαλληνιακής κολύμβησης. Δεν πρέπει να αποκλειστούν. Μπορεί ο δήμος να γλυτώσει έτσι κάποια έξοδα.

ΣΥΝ Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κεφαλονιάς. Τραβάνε τα πάνδεινα. Μπουνιές, φτυσιές, κλωτσιές, τώρα τους πετάνε και στη θάλασσα. Ήρωες!

ΠΛΗΝ Οι βροχές που ήρθαν και γενικά ο κακός μας ο καιρός.

ΣΥΝ Η μεγάλη και αχανής χώρα, η Ρωσία. Εκεί θα βρεθεί ο δήμαρχος μας, για να προωθήσει τον τουρισμό. Ελπίζουμε να φέρει κάτι καλό. Έχει εξάλλου εμπειρία από τα περσινά καλλιστεία.

ΣΥΝ Η Αγία Θέκλη. Βουλευτομάνα και Υπουργομάνα: Βαγγέλης Λιβιεράτος, υπουργός ΠΕΚΑ, ο αλησμόνητος Ανδρέας Λοβέρδος και η βουλευτής μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

ΠΛΗΝ Η πλάκα που κάνει στον Παρίση η εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ». Θα είναι λέει και υποψήφιος και δήμαρχος. Μην τον κοροϊδεύετε τον άνθρωπο. Αφήστε πια την πλάκα, μην παίζετε μαζί του. ‘Όλα έχουν ένα όριο, θα τον σκάσετε στο τέλος. Άστε τον άνθρωπο να το χωνέψει σιγά-σιγά ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Θα του το πείτε τελευταία στιγμή και θα κλατάρει. Δείξτε λίγο ανθρωπισμό.

ΣΥΝ Ο Γιάννης ο Κρούσσος. Στην προσπάθειά της η δημοσιογραφική  ναυαρχίδα να τον γελοιοποιήσει, αλλά κύρια να θίξει εμένα, αναφέρει ότι ο Γιάννης ο Κρούσσος κι εγώ ετοιμάζουμε δημοτική κίνηση. Που να πάμε οι δύσμοιροι; Χωρίς ποινικό μητρώο; Χωρίς να έχουμε κατηγορηθεί 2-3 φορές για κακούργημα, που να πάμε; Αν είχατε ρε κακομοίρηδες το ένα εκατοστό από το ήθος του Γιάννη του Κρούσσου θα πηγαίνατε για πατριάρχες. Θα βάλετε ρε εσείς το Γιάννη στο στόμα σας; Ουστ!

ΣΥΝ Εγώ. Με βρίζει ο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ» όλη μέρα. Τι χαρά! Τι ευτυχία! Φαντάσου να έγραφε υπέρ μου, θα κινδύνευα να συλληφθώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου