Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΦΥΡΕΡ-ΝΤΗΛΕΡ-ΚΗΛΕΡ…

του Στάθη Σταυρόπουλου

Νταβούτογλου; σε ποιο τούρκικο σίριαλ πρωταγωνιστεί αυτός;
Θα μπορούσε ίσως να αστειευθεί κανείς κάπως έτσι με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, αν η πολιτική «κατευνασμού» που ακολουθεί συστηματικώς απέναντι στη γείτονα τα τελευταία πολλά χρόνια η χώρα μας δεν επέτεινε συνεχώς τον κίνδυνο του πολέμου, αν δεν μας οδηγούσε ασφαλώς σε έναν πόλεμο εν τέλει ή σε μιαν ήττα δίχως πόλεμο!
Όπως αυτή που έχουμε υποστεί με τα Μνημόνια.

Όμως, ας επανέλθουμε στον απόηχο της επίσκεψης Μέρκελ, της επίσκεψης των εφτά ωρών που συγκλόνισαν πλήθος ευαίσθητων ψυχών και πρώτα απ’ όλων της... ΔΗΜΑΡ! Η οποία δείχνει ως η πιο... ευχαριστημένη απ’ όλους με το veni, vidi, vici της καγκελαρίου! Ως φαίνεται, ο φον Φώτης είναι βέβαιος ότι οι «θυσίες του» για να σώσει το έθνος δεν πάνε χαμένες όπως δεν πήγαν και του Πεταίν.
Κατά τα άλλα η Φύρερ το πρωί, ντήλερ το μεσημέρι (και διαρκώς κήλερ, όπως προσφυώς αναγνώστης μας προσέθεσε), φράου Μέρκελ προκάλεσε σε όσους ανέμεναν την επίσκεψή της με ιερή αγωνία τις ίδιες σπαρακτικές (ου μην και σπαρταριστές) αντιδράσεις με την παρουσία της και, κυρίως, με την αναχώρησή της, όταν ακράτητος πλέον ο πτωχοπροδρομισμός των νεόπλουτων παιδιών της Ψωροκώσταινας πλημμύρισε την επικράτεια, γλυκερός, λυγμικός και γλίτσικος.
Εν πρώτοις οι ερμηνείες των ιερογλυφικών της σημειολογίας, κατόπιν οι «πηγές» και οι «πληροφορίες», το (ανυπεράσπιστο) ρεπορτάζ, όλα συνέκλιναν σε έναν τρόπο!
Τρόπο σκέψης.
Τρόπο στάσης.
Τρόπο ζωής.
Σαν να ήταν η Μέρκελ, η Μεγαλόχαρη! Πού κοίταξε; εκεί; άρα αυτό εννοούσε! Εβηξε! πράγμα που δεν μπορεί παρά να σημαίνει μιαν αδιόρατη υπόσχεση, ότι αν πάρουμε 89 διαρθρωτικά μέτρα, μπορεί κάποτε να υλοποιηθεί ο νυγμός που θρέφει τις ελπίδες μας! Πλην όμως, πόσες φορές να (ανα)διαρθρώσεις τα πόδια και τα χέρια του Μήτσου, δεν είναι σαρανταποδαρούσα ο Μήτσος, ένας
φτωχός δότης φόρων είναι κι αυτό επιτέλους πρέπει να το καταλάβει η κυρία Μέρκελ, δεν αντέχει άλλο ο Μήτσος, αρκεί στο μεταξύ η κουφάλα να πληρώνει τα χαράτσια του, αλλιώς θα διώξουν τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ απ’ το ευρώ και θα γίνει η Ελλάδα Βουλγαρία από μόνη της, ενώ η Γερμανία μπορεί να την κάνει Μπαγκλαντές χωρίς κανέναν κίνδυνο.

Στιγμές δόξας (εκ νέου) για την ελληνική δημοσιογραφία, τη δημοσιογραφία
των διεφθαρμένων στην υπηρεσία των διαπλεκομένων, δημοσιογραφία σε μια διαρκή λιτανεία της κινδυνολογίας.
Σε έναν συνεχή ξορκισμό της σκέψης, της αλήθειας. Αλλά και της σοβαρότητας.
Διότι προπαγάνδα καταδέχονται να κάνουν μόνον οι ξεπεσμένοι μέσα τους.
Έτσι, μόνον λίγοι βρέθηκαν και πάλι να γράψουν και να πουν ότι η Μέρκελ ήρθε εδώ για τα 800 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο στους Γερμανούς βιομηχάνους - να αποπληρωθούν αμέσως, με την πρώτη δόση που θα λάβετε απ’ τη Δόση, ήταν η διαταγή.
Να ξαναπάρει δουλειές η Ζήμενς, να κουμαντάρει η Χόχτιφ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» εις βάθος χρόνου -  τέτοιες ήταν οι διαταγές, για τέτοια και άλλα τέτοια θέματα, όσο για τη δόση (σε δόσεις ή όχι), την επιμήκυνση, το κόστος της επιμήκυνσης, τα μέτρα και τα μέτρα στο τετράγωνο - για όλα αυτά η φυρερντηλερκήλερ παρέπεμψε στην Τρόικα - τι διάολο! οι δύο στους τρεις είναι αποσπασμένοι (στην Τρόικα) υπάλληλοι του γερμανικού Δημοσίου. Ένας Δανός, ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ που θήτευσε στο ξεχαρβάλωμα των οικονομικών της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας (τον έδιωξαν νύχτα), των Σκοπίων και της Σλοβενίας (ειδικού γερμανικού ενδιαφέροντος) που όμως γονάτισε κι αυτή προ ημερών, ο Τόμσεν λοιπόν και δύο Γερμανοί ανυπόληπτοι ανθυποϋπάλληλοι, αυτό είναι η περίφημη Τρόικα, μπροστά στην εγνωσμένη ανικανότητα της οποίας, τον φανατισμό και τον δογματισμό, κλίνει το γόνυ η ελληνική κυβέρνηση και προσφέρει σφαχτάρι τον ελληνικό λαό και αντιπαροχή την Ελλάδα - διότι απ’ τη βάσκανο μοίρα της χώρας, η Διαπλοκή εξακολουθεί να κερδίζει, η Διαφθορά να ακμάζει. Και να κυβερνάει, με ένα ψοφοδεές πολιτικό προσωπικό στην υπηρεσία της επιπέδου λιστών και οφσόρ!
Πολιτικοί οφσόρ, που, για να συνεχίσουν να υπάρχουν, χρειάζονται τα φερέφωνα της Διαπλοκής - δείτε φέρ’ ειπείν στις οθόνες: τα ίδια πρόσωπα που υμνούσαν την... «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Σημίτη εκβιάζουν τώρα το έθνος να κάτσει καλά για να μην πάθει χειρότερα!
Τόσον απλό. Τόσον δόλιο. Κι όμως τόσον επιτυχές...
Δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου