Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Διάλεξη-γιορτή για τα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (1992 - 2012) στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣΔιάλεξη-γιορτή για τα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (1992 - 2012) στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ από την Δρ. Γεωργία Στρατούλη 

 Τα γνωστά αλλά και τα άγνωστα «μυστικά» του αθέατου αλλά τόσο σημαντικού Σπηλαίου της Δράκαινας , που βρίσκεται στο απόκρημνο και εντυπωσιακό φαράγγι του Πόρου στη Noτιοανατολική Κεφαλληνία, παρουσίασε σε ομιλία της χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων η Δρ. Γεωργία Στρατούλη αρχαιολόγος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού - ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΑΙΘΠΑ και υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος των προϊστορικών επιχώσεων της Σπηλιάς της Δράκαινας με τίτλο. «Σπήλαιο Δράκαινα στο φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς: η αρχαιολογική και κοινωνική διάσταση 20 χρόνων έρευνας».
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία» που διοργανώνει ο ΣΕΑ, αυτή την φορά σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας. Για το έργο της αρχαιολόγου Δρ. Γεωργίας Στρατούλη και της διεπιστημονικής της ομάδας μίλησαν η Πρόεδρος του Σ.Ε.Α Αρχαιολόγος Δρ. Δέσποινα Κουτσούμπα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας αρχαιολόγος Δρ. Αντώνης Βασιλάκης και ο Πρόεδρός της Μάκης Μεταξάς.


Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου