Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Να ανοίξει, επιτέλους, το κλειστό επάγγελμα Μητσοτάκης!


από: left.gr

Μέχρι και το κλειστό επάγγελμα της νεκροφόρας ανοίξαμε, κ. Πρετεντέρη μου, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας, αποκαλύπτοντας ότι η αυταρέσκεια μπορεί να φτάσει μέχρι τον τάφο. Συγγνώμη, κ. υπουργέ, αλλά η φράση «ανοίξαμε το κλειστό επάγγελμα της νεκροφόρας» συνιστά αντίφαση εν τοις όροις, διότι το επάγγελμα της νεκροφόρας είναι
κλειστό ως εκ της φύσεως και της ουσίας του και, αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τους μεταφερθέντες.

Μετά την ανακοίνωση του Στουρνάρα, θα μπορεί να καβαλάει ο πάσα εις ένα μακρουλό όχημα, να χτυπάει τα κουδούνια και να ρωτάει: «Τι κάνετε, όλοι καλά στην οικογένεια, ο παππούς πώς είναι, κανένας πόνος, καμιά ζαλάδα, α τίποτα, κι αυτά τα όρνια που φωλιάζουν στο μπαλκόνι σας, οικόσιτα είπατε, κατάλαβα, κατάλαβα, θα περάσω πάλι αύριο». Αφήστε που οι νεκροφόρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως οχήματα μεταφοράς των επισήμων που προτιμούν να ταξιδεύουν ξαπλωτοί για να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λατρείας του πλήθους. Θα έχει και κεράκια, για το φενγκ σούι.

Για να απελευθερώνει τις νεκροφόρες ο Στουρνάρας, θα περιμένει να ενσκήψει έρωτας βαρύς. Μα τι δουλειά έχει ο έρωτας με τις νεκροφόρες; Μωρέ έχει και παραέχει. Δεν ακούσατε τον Ψαριανό που βγήκε στον Πρετεντέρη, αμάν, κ. Γιάννη μας, θίασος ποικιλιών έχετε καταντήσει και είπε ότι οι 4.000 αυτοκτονίες του Μνημονίου οφείλονται σε ερωτική απογοήτευση; Είναι προφανές ότι για να ανθέξει η ΔΗΜ.ΑΡ. τη συμμετοχή της σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση καταφεύγει από καιρού εις καιρόν στον χώρο της φαντασίας. Αυτή την περίοδο φαντασιώνεται ότι ζει στην αναγεννησιακή Βερόνα, εκεί όπου ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα αυτοκτονούν, επειδή ο έρωτάς τους κατατρέχεται από τους άκαρδους Μοντέγους και τους ακαρδότερους Καπουλέτους. Στην Ελλάδα, όμως, κ. Γρηγόρη μου, δεν αυτοκτονούν μόνο έφηβοι, αυτοκτονούν και εβδομηντάρηδες. Δεν ξέρετε εσείς, κύριέ μου, οι γεροντοέρωτες είναι χειρότεροι όλων.

Τελικά το μόνο επάγγελμα που θα παραμείνει κλειστό θα είναι το επάγγελμα Μητσοτάκης, αν και δεν αποκλείεται να ανοίξει κι αυτό οσονούπω, εξ αγχιστείας. Παρεμπιπτόντως, κ. Κώστα μου, μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις σας, αποφάσισα να γίνω φίλος σας στο facebook, έτσι για να είμαι σίγουρος ότι θα έχω τουλάχιστον έναν φίλο που θα πεθάνει μετά από μένα και θα μου εκφωνήσει και τον επικήδειο. Αν ήξερε πάντως ο Μαρκ Ζούκερμπερκ ότι στο βιβλίο των φατσών που επινόησε θα έμπαινε κάποτε και το face του Μητσοτάκη, θα προτιμούσε να καταπιεί ένα μαγκάλι κάρβουνα.

Μια που το 'φερε η κουβέντα, δυο εικοσάχρονοι πέθαναν και άλλοι τρεις χαροπαλεύουν από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, επειδή δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο. Κάτι ήξερε ο Στουρνάρας που άνοιξε το επάγγελμα της νεκροφόρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου