Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012


ΣΥΝ: Η Κεφαλονιά η ίδια, ο τόπος, οι άνθρωποι και η ιστορία της, ο πολιτισμός, το σήμερα και το μέλλον της.

ΣΥΝ: Οι Κεφαλονίτες στα Αργίνια, στα Ανδρεολάτα, στο Πανοχώρι, στα Ζερβάτα, στο Ρύφι, στα Κομιτάτα, σε κάθε χωριό, σε κάθε άκρη του τόπου μας.

ΣΥΝ: Οι Κεφαλονίτες του Νόστου.

ΣΥΝ: Οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι απόμαχοι, οι άνθρωποι αυτού του τόπου.

ΣΥΝ: Οι ανθρώποι που σκέφτονται, όσοι αντιστέκονται, οι δημιουργοί, οι μαχητές σε άξιες μάχες, οι άνθρωποι που θα χαράξουν το μέλλον.

ΠΛΗΝ: Οι άνθρωποι που δεν διοικούν αλλά κατέχουν τον τόπο μας, το μίζερο σήμερα, οι εγωπαθείς ψευτοεξουσιαστές, οι ιππείς των μερσεντές και των καγιέν, οι ψευτοηγέτες με τα χρυσά μανικετόκουμπα, τη χρυσή αλυσίδα, το μεταξένιο μονόγραμμα.

ΠΛΗΝ: Οι ανώνυμοι δημοσιογράφοι, οι ανώνυμοι αρουραίοι της δέσμιας τοπικής δημοσιογραφίας, αυτοί που ντρέπονται
να πούνε το όνομα τους, αυτοί που ντρέπονται για αυτό που είναι, αυτοί που ντρέπονται για αυτό που γράφουν.

ΠΛΗΝ: Το δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς, αυτή η κακοποίηση της δημοκρατίας, η αποτύπωση της τοπικής μιζέριας, το αθλιότερο σύστημα διοίκησης που είχε ποτέ η Κεφαλονιά.

ΠΛΗΝ: Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη σαν πολιτικός μηχανισμός για τη δημοτική πλειοψηφία που έχει παραδοθεί στον έλεγχο των δημαρχιακών βεζίρηδων. Ένα κόμμα και μάλιστα κόμμα που θέλει να κυβερνά την χώρα, με συγκροτημένο σχέδιο, δεν μπορεί στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραδίνεται στο δίχτυο των συμβούλων

ΣΥΝ:  Ο Μάκης Φόρτες γιατί θέλει να εκφράζει απόψεις και πρέπει να το κάμει.

ΠΛΗΝ: Ο Μάκης Φόρτες γιατί πρέπει να βλέπει τα πράγματα και με τα δύο μάτια. Οι απόψεις του δεν πρέπει να είναι μονόπλευρες, δεν μπορεί να σιωπά για ό,τι συμβαίνει στο δήμο. Σαν να μη βλέπει ή σαν να μη θέλει να μιλήσει. Η σιωπή είναι συνενοχή.

ΣΥΝ: Ο αρχαιολόγος Αντώνης Βασιλάκης, ο δικός μας Αντώνης. Αυτός που ξαναγέννησε μέσα μας την ελπίδα να αναγνώσουμε την ιστορία ξανά από την αρχή.

ΣΥΝ: Οι πολλοί εθελοντές στους Πρόννους, οι άνθρωποι της προσφοράς, όσοι δώσαν χρήμα, δουλειά και ψυχή, κύρια ψυχή στις ανασκαφές στους Πρόννους το καλοκαίρι του 2011. Σε όλους τους έτοιμους και αποφασισμένους να προχωρήσουμε μπροστά και φέτος, στη μεγάλη συνάντηση με την ιστορίας μας.

ΣΥΝ: Στο Γιάννη Κρούσο, τον αυτοκαταστροφικό Γιάννη Κρούσσο για αυτά που γράφει στο ithakanet. Σε όσους τα διαβάζουν και σε όσους τα κατανοούν.

ΣΥΝ: Το δίκτυο καταναλωτών στην Πιερία, οι νέοι αγρότες στην Πιερία  που μπόρεσαν το αυτονόητο αλλά για το κράτος ακατανόητο διαθέτοντας στην κατανάλωση πατάτες από το Νευροκόπι σε τιμή 2,5 φορές μικρότερη από την τιμή της αγοράς, παρακάμπτοντας το δίκτυο των μεσαζόντων.

ΣΥΝ: Κάθε ανάλογη μορφή αυτοοργάνωσης, το δίκτυο αλληλεγγύης και συνεργασίας που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα από τις σύγχρονες και δημιουργικές δυνάμεις. Είναι κάτι που γρήγορα πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε στην Κεφαλονιά γιατί το χρειάζεται η τοπική οικονομία.

1 σχόλιο:

  1. http://porosnews.blogspot.com/2012/03/e-d-i-t-o-r-i-l.html

    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ,, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!,
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ
    ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή