Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Βαγγέλη;


Mε τέσσερα και κάτι χρόνια καθυστέρηση, ο κ. Βενιζέλος τελικώς τα κατάφερε: εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ποσοστό(97%) που θα ζήλευε και ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ιλ της Βόρειας Κορέας. Μόνο που ο πατροκτόνος προκάτοχος του, έχει φροντίσει να του παραδώσει ένα κόμμα που πνέει τα λοίσθια. Aκόμα και αν δεν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Τζουμάκα για καλπονοθευτικές πρακτικές που είχαν στόχο να φουσκώσουν τον αριθμό των χθεσινών ψηφοφόρων, ο αριθμός τους ωχριά μπροστά στο 1.000.000  που είχε υποστηρίξει τον κ. Παπανδρέου το 2004, στην προηγούμενη βορειοκορεατική εκλογή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κομματικός μηχανισμός, έχει σχεδόν διαλυθεί: πρόκειται για μια συνάθροιση στελεχών χωρίς κομματική βάση, αξιωματικών ενός σκόρπιου στρατού χωρίς ηθικό, τους οποίους το κυριότερο πράγμα που ενώνει είναι η αδυναμία τους να κάνουν στη ζωή τους κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έκαναν επί χρόνια: να διαχειρίζονται την κρατική εξουσία και να καρπώνονται τα ωφελήματά της.
Πρόκειται για ένα κόμμα χρεοκοπημένο όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά, και καλό θα είναι ο κ. Βενιζέλος να
μην αναλάβει και την ευθύνη του ταμείου του, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει αναπόφευκτα και η λυπητερή. Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε κανονικά να είχε διαλυθεί οργανωμένα, δίνοντας τη θέση του σε έναν νέο σχηματισμό, χωρίς τις ασυγχώρητες αμαρτίες του παρελθόντος.

Το κακό είναι ότι, αντίθετα με τον κ. Παπανδρέου που έριξε χαζοχαρούμενα το καράβι της χώρας, και το κόμμα του μαζί, στα βράχια, ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει τι συμβαίνει και που βαδίζουμε. Μπορεί να εμφανίζεται ενθουσιασμένος με το PSI, αλλά ξέρει καλά ότι το κούρεμα δεν λύνει κανένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας,ότι δεν αποτελεί παρά την κωδική ονομασία της μεγάλης ληστείας των ασφαλιστικών ταμείων, στην οποία μάλιστα ήταν συνεργός. Και επίσης ότι έρχονται και νέα απεχθή μέτρα τον Ιούνιο,από την τρόικα που έχει αποδεχθεί ότι θα πρέπει να υπηρετεί πιστά, τα οποία θα οδηγήσουν την χώρα σε κοινωνική έκρηξη και όσους τότε θα κυβερνούν σε ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο.
Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, γιατί η φιλοδοξία του τού επιβάλλει να αναλάβει την κυβέρνηση του όποιου σκάφους, έστω και αν η πλώρη έχει ήδη βυθιστεί, έστω και αν, μαζί με τα ποντίκια, οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν πηδήξει με τις λέμβους(δες Κατσέλη- Καστανίδης) ή και χωρίς σωσίβια στη θάλασσα. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι καταστροφικές δημοσκοπήσεις έχουν τόσο χαμηλώσει τον πήχυ ώστε θα μπορέσει να εμφανίσει κάθε καλύτερο αποτέλεσμα από τα σημερινά ως επιτυχία, που με τη σειρά της θα του επιτρέψει να συμμετέχει σε μια προσεχή κυβέρνηση από το νεοφιλελεύθερο “Ενιαίο Κόμμα των Αγορών”, με βασική συνιστώσα την ΝΔ.
Αν καταφέρει να έχει ξανά συμμετοχή στην νομή της εξουσίας, ο κ. Βενιζέλος ελπίζει ότι θα μπορέσει να διατηρήσει το κόμμα στελεχών που παραλαμβάνει. Οι αποτυχημένοι βουλευτές -και θα είναι πολυάριθμοι αυτή τη φορά- θα μπορέσουν να βολευτούν σε καμιά δημόσια θέση, διοικητές όσων νοσοκομείων δεν έχουν καταστρέψει οι προηγούμενοι και τα μνημόνια, κι ύστερα έχει ο Θεός.   Απομένει να δούμε αν θα του κάνουν τη χάρη οι ψηφοφόροι και οι ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, που έρχονται ανεξάρτητα από τις εκλογές.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου