Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ή ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ?

Το πιο πρόσφατο ανεκδιήγητο Δελτίο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς μας ενημερώνει για τη παρουσία του Δημάρχου Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρου Παρίση, στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για το ζήτημα των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
Στο Δελτίο εμφανίζεται ο κύριος Δήμαρχος να αποκλείει την εξόρυξη πετρελαίου, να κτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να διεκδικεί πόρους που έτσι και αλλιώς είναι ρυθμισμένοι από το νόμο. Ο δέσμιος τύπος  εμφανίζει τον ίδιο Δήμαρχο κάτι σαν τον Δρακοκτόνο Αγιο Γεώργιο  πάνω στο άλογο που “άλλαξε τα πετρέλαια” υπολογίζω στο κράτος ή εν πάσει περιπτώσει στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση. Αν το φαινόμενο αυτό ήταν μεμονωμένο δεν θα έδινα καμία παραπέρα σημασία, όμως παρακολουθώντας τα Δελτία Τύπου του Δήμου είναι φανερό ότι αυτά είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα πράγματα. Δηλαδή εμφανίζεται ο Δήμαρχος να λύνει το θέμα των σφαγίων που δεν έλυσε ποτέ, να οικοδομεί σταθμούς υποδοχής στο λιμάνι του Πόρου και της Σάμης που δεν έφτιαξε ποτέ, να μπαίνει ο Δήμος Κεφαλονιάς σε επιτήρηση που δεν μπήκε ποτέ κ.λ.π.
Και όλα αυτά τα Δελτία Τύπου καταλήγουν σε διθυράμβους υπέρ του φερομένου ως συντάκτη τους Δημάρχου που αυτοεμφανίζεται κατά  καιρούς ως ηγέτης, αναμορφωτής, πρωτοπόρος, σωτήρας στην πιο αυτάρεσκη έκφραση της πολιτικής.
Και ο κ. Παρίσης μπορεί να αυτοθαυμάζεται μέσω των Δελτίων Τύπου του Δήμου. Μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται από αυτά, πιστεύω όμως ότι πρέπει να κάνει μια δεύτερη σκέψη ότι ίσως αυτά τα Δελτία Τύπου να τον εκθέτουν.
          
Να είναι βέβαιος ότι στην κοινή γνώμη δίνουν την εντύπωση ότι ο ρόλος του Δημάρχου δεν είναι πρωταγωνιστικός. Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν πρόκειται για ένα Γραφείο Τύπου του Δημάρχου, αλλά για έναν Δήμαρχο του Γραφείου Τύπου
κείμενο: Κώστας Ζαπάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου