Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτεται στον τύπο το σύγχρονο ελληνικό παρακράτος. Αποκαλύπτεται ένα δήθεν κρατικό σύστημα, στη πραγματικότητα ένα παρακρατικό σύστημα που χορηγεί προνοιακά επιδόματα σε 36.000 υγιείς συμπολίτες, 20.000 συντάξεις ΙΚΑ σε μη δικαιούμενους ή διπλοσυνταξιοδοτούμενους ή αποβιώσαντες, που ενισχύει με 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ αγρότες που δεν παράγουν, που δαπανάει ένα δις €  σε φάρμακα που δεν χορηγούνται ή δεν χρειάζεται να χορηγηθούν.
Στη Κεφαλονιά το ίδιο παρακράτος λοιμένεται το ταμείο της Νομαρχίας, λεηλατεί το δημόσιο χρήμα στην εφορεία Ληξουρίου, υπεξαιρεί τις συντάξεις μέσω του ταχυδρομικού συστήματος διανομής.
        
Η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους με ένοχη συνείδηση που ιστορικά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους κινούντο στο πεδίο της συγκάλυψης. Δέσμιοι από μια σχέση συναλλαγής και ανταλλαγής με τους πολίτες, δέσμιοι ενός πελατειακού συστήματος εξουσίας συγκάλυπταν ιστορικά αυτό το παρακράτος που οι ίδιοι
δημιούργησαν.
Τώρα και στο μέλλον όμως η συγκάλυψη δεν είναι αρκετή. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον λόγω της κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος και το κράτος από τη συγκάλυψη περνά στη φάση της συλλογικής ενοχής του λαού.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας με τη γνωστή του ανιστόρητη έκφραση “Μαζί τα φάγαμε”.

Αυτοί που δημιούργησαν το οικονομικό παρακράτος στη χώρα, αυτοί που το συγκάλυπταν ιστορικά και για χρόνια, αυτοί που κυβερνούσαν είναι οι ένοχοι και δεν μπορεί να υπάρξει συλλογική ενοχή των Ελλήνων.
κείμενο: Κώστας Ζαπάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου