Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ!!

Προχθές με κείμενο που δημοσιεύθηκε και αφορούσε την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχία στο Αιγαίο αναφέρθηκα στην συμφωνία - μνημόνιο της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ για το ζήτημα της ηλεκτρικής σύνδεσης των χωρών αλλά και της ενεργειακής σύνδεσης με υποθαλάσσιο αγωγό που θα συνδέει την Ασία, την Κύπρο και την Ελλάδα και από κει την Ευρώπη. Το άρθρο αυτό είναι εύκολο κάποιος να το αναζητήσει και δεν χρειάζεται να αναφερθώ παραπέρα σε αυτό.

Πρέπει όμως με λύπη μου να αναφερθώ στη συνέχεια ενός εθνικού δράματος πάνω στο οποίο κανένα πολιτικό κόμμα της χώρας δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή αλλά και ο δέσμιος τύπος αποσιωπά ή περνά στα ψιλά.
Χθες ήρθε στην Ελλάδα ο ειδικός απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α σε θέματα ενέργειας στην Ευρασία κ. Richard Morningstar. Αυτός ο κύριος είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην ενεργειακή διπλωματία στην Κασπία Θάλασσα στη δεκαετία του 2000 και θεωρείται άνθρωπος “ειδικών αποστολών” .
Στις 19.00 μ.μ. της Τρίτης 27-3-2012 ο κ. Μorningstar συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Σταύρο Δήμα και στη συνέχεια
με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  Εξωτερικών,  πρέσβη, κ. Ζέππο.
Σήμερα το πρωί ο κ. Μorningstar συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου κ. Νεοκλή Συλικιώτη, τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας κ. Παπακωσταντίνου και τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Landau.
Λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας - μνημονίου ο Υπουργός της Κύπρου κ. Συλικιώτης φέρεται να ζήτησε “ πίστωση χρόνου” για διαβουλεύσεις με την Κυπριακή Κυβέρνηση.
Για τα μάτια του κόσμου η Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψαν διμερή συμφωνία 
“ διαχείρισης των υδάτων”.

Είναι αυτονόητο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση για τους λόγους ματαίωσης της συμφωνίας αλλά και για το ρόλο του αμερικανικού παράγοντα σε αυτές τις εξελίξεις.
Δεν θέλω να σχολιάσω το ρόλο της Ελληνικής Κυβέρνησης  γιατί κρίνω ότι δεν χρειάζεται...

κείμενο: Κώστας Ζαπάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου