Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ...

Στην αναβροχιά, καλά είναι και τα ΕΛΤΑ! Αυτό το εξόχως πολιτικό προκύπτει από την καταγγελία της Ν.Δ. περί προεκλογικών προσλήψεων στον εν λόγω οργανισμό. Τις οποίες εξήγησε (άντε να βρεις άκρη) ως εποχικές και φυσιολογικές ο αρμόδιος υπουργός και νωπός νεοδημοκράτης Μάκης Βορίδης, διαψεύδοντας χωρίς πολύ τακτ την παράταξή του!. Για να δώσει όλο το νταβαντούρι την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να σηκώσει τους τόνους και να κάνει λόγο για προκλητική ανοησία και προκλητικό θράσος.
Ήρθε λοιπόν έγκαιρα το τηλεγράφημα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία: Ζητούνται διαφορές!

Δεν είναι δυνατόν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να πάνε στις κάλπες αγκαζέ όπως στα Μνημόνια και στα υπέρ πατρίδος μέτρα. Καλή η πατρίδα, αλλά πρέπει τώρα να κοιτάξουν και την ΠΑΡΤΙΔΑ. Πρέπει συνεπώς να βρεθούν, και αν δεν βρεθούν, βρε αδελφέ, να εφευρεθούν, διαφορές, διαφωνίες, μέτωπα. Να ανοίξουν ει δυνατόν καβγάδες. Να ειπωθούν βαριές κουβέντες. Να καταλάβει ο πάσα ένας ότι άλλο ΠΑΣΟΚ κι άλλο Ν.Δ. Ότι η βεντέτα τους συνεχίζεται.

Ε, την πληρώνει η αλήθεια, την πληρώνουν και μερικά νομοσχέδια, την αγωνιώδη προσπάθεια κατασκευής διαφορών. Απέσυρε ο Σκανδαλίδης, ας πούμε, το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς οργανισμούς, εναντίον του οποίου αποφάσισε να ξιφουλκήσει η Ν.Δ. Στο προεκλογικό κόψε-ράψε έπεσε και το νομοσχέδιο του Βορίδη για τα ταξί - τώρα θυμήθηκαν όλοι τις διαφωνίες τους. Θα πέσουν υπέρ κάλπης και
μερικά ακόμα νομοσχέδια, θα υπάρξουν μερικές ακόμα τρικυμίες στο ποτήρι της συγκυβέρνησης, μην έχετε αμφιβολία.
Θα πείτε ξεθυμασμένο το αθάνατο κρασί της τεχνητής πόλωσης. Μπορεί, αλλά δεν έχουν και τίποτε άλλο να σερβίρουν στους ψυλλιασμένους ψηφοφόρους. Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν καβγάδες για ψύλλου πήδημα, ενώ κάτω από το τραπέζι θα δίνουν τα χέρια σε μια κοινή στρατηγική «ούτε ψύλλος στον κόρφο μας» - στον δικό μας κόρφο, εννοείται. Θα ακούσουμε πολλά και άσχημα, που θα αποσκοπούν να κρύψουν τα λίγα και καλά που μας ετοιμάζουν.
Αν όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι περάσει ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία. Με ένα κόσμο κουρασμένο και κορεσμένο από κάτι τέτοια, λίγο δύσκολο να πετύχει η προεκλογική παράσταση. Θα μείνει όμως τουλάχιστον ένα κέρδος από την κοπιώδη προσπάθεια: Θα καταλάβουν και οι πιο αγαθοί πόσο σοβαρά παίρνουν το χάλι τους οι δυο μνηστήρες...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου