Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012


του Κώστα Ζαπάντη

ΣΥΝ: Η Αφροδίτη

ΣΥΝ: Γενικά οι κανονικοί άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική. Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Αυτοί που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία. Αυτοί που τους συναντούμε καθημερινά. Που τους μιλάμε, τους χαιρετάμε, μας μιλούν και μας χαιρετούν. Οι άνθρωποι που τους αγαπάμε και μας αγαπούν. Αυτοί που διασκεδάζουμε μαζί, αυτοί που πίνουμε τσίπουρο και κρασί. Αυτοί που πίνουμε παγωμένες μπύρες τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού.

ΠΛΗΝ: Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική για να ξεχωρίσουν από τον κόσμο. Οι απόμακροι,οι άνθρωποι με τα λιπαρά, ιδρωμένα χέρια που μας κηνυγούν στο λιθόστρωτο για μία χειραψία. Αυτοί που ασχολούνται με τις εκλογές και όχι με την πολιτική. Που τους ενδιαφέρει μόνο ο αυτοπροσδιορισμός τους μέσα από τις εκλογές. Αυτοί που έχασαν στις 6 Μαίου.

ΣΥΝ: Και η άλλη Αφροδίτη αυτή της Μήλου.

ΣΥΝ: Ο αναμορφωτής της Αριστεράς στην Κεφαλονιά, o Αλεξάνδρος Παρίσης. Με την παρέμβαση του στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά, συνέβαλε αποφασιστικά στην εκλογή βουλευτή της Αριστεράς. Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο θα καταταγεί δίπλα στον Μαρξ και τον Λένιν ως φωτεινή  προσωπικότητα του κινήματος.

ΣΥΝ: Οι συνεργάτες του Παρίση στο Δήμο, μιλάμε για “γατόνια”. Ούτε κατάλαβαν τι τους χτύπησε. Πήγαν άκλαφτοι στις εκλογές.

ΣΥΝ: Ο κύριος  Παύλος Παπαδάτος γιατί ναι μεν έχασε την βουλευτική έδρα αλλά τό ριξε στο διάβασμα. Ήδη την επόμενη των εκλογών έβγαλε ανακοίνωση ότι διάβασε το πρόγραμμα του         ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για πολύ διάβασμα...που αν το είχε κάνει πριν τις εκλογές μπορεί να ψήφιζε και την Αφροδίτη. Τώρα όμως θα έχει χρόνο να διαβάζει. Όπως τελειώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκίνησει το πρόγραμμα του  Κουβέλη, θα συνεχίσει με του ΚΚΕ και θα προχωρήσει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα γίνει αετός!!!

ΠΛΗΝ: Ο Αντώνης Σαμαράς αυτός ο ογκόλιθος σταθερότητας. Αυτός που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός και που στις 2 Μαίου στη διακαναλική του συνέντευξη ξεκαθάρισε πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα πρέπει να γίνουν και δεύτερες εκλογές. Πήγε και ξύστηκε στη γλίτσα του τσοπάνη. Και τώρα κλαίει και οδείρεται για την πατρίδα πως είναι καταστροφή οι δεύτερες εκλογές που απαιτούσε ο ίδιος πριν δέκα μέρες. Βράχος σταθερότητας.

ΠΛΗΝ: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυτή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου της πολιτικής που   σε συνέντευξή του έσπευσε να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει το 20% θα ξεκινήσουν οι εκτελέσεις! Η βλακεία δεν έχει όριο. Είναι ευτύχημα που ο υπουργός εξωτερικών που παρέδωσε τον Οτσαλάν έφυγε από την πολιτική. Μακάρι να φύγει και από την τηλεόραση η αντιαισθητική του παρουσία.

ΠΛΗΝ: Το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα γιατί θέλουν τις εκλογές όπως δήλωσαν “για να δοθεί η ευκαιρία στο λαό να διορθώσει την ψήφο του” ούτε σκέψη μήπως είναι προτιμότερο να διορθώσουν την πολιτική τους.

ΠΛΗΝ: Η Χρυσή Αυγή γιατί ναι μεν εψηφίσθη κρυπτόμενη, πλην όμως και ευτυχώς απεκαλύφθη γρήγορα και θα αποκαλύπτεται διαρκώς όσο στη μνήμη και τη συνείδηση των λαών υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα η φρικαλέα εμπειρία του ναζισμού και του παγκόσμιου πολέμου.

ΣΥΝ: Η 9η Μαίου, η ημέρα λήξης του β' παγκόσμιου πολέμου στην Ευρώπη, ημέρα τιμής για την ειρήνη, τιμής στα 55 εκατομμύρια των θυμάτων αυτής της απίστευτης σφαγής.Και ναι μεν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί από την ιστορία, 55 εκατομμύρια όμως άνθρωποι εκρίθησαν από τον Χίτλερ.

ΣΥΝ : Τα παιδιά του Λιμενικού Σώματος στο Αργοστόλι που έπεσαν στη θάλασσα να σώσουν άνθρωπο που κινδύνευε και τον έσωσαν. Ανάγεται στα καθήκοντα τους, αλλά τον έσωσαν!

ΣΥΝ: Όσοι πέφτουν στη θάλασσα και παλεύουν.

ΠΛΗΝ: Όσοι κάθονται στις ξαπλώστρες, κάτω από την ομπρέλα και περιμένουν οι άλλοι να πέσουν στη θάλασσα.

ΣΥΝ: Ο ωραίος υποψήφιος που κατέβηκε στην Κεφαλονιά με σύνθημα “ Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε”.

ΣΥΝ: Το μαγικό χέρι που συμπλήρωσε κάτω από το σύνθημα “Μετά τις 12 το μεσημέρι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου