Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μερικά αυτοαπαντούμενα ερωτήματα (πηγαίνοντας για εκλογές…)

 των: Νίκης Παπαγιάννη και Ελένης Τζιβρά - Χιόνη

Μερικά αυτοαπαντούμενα ερωτήματα 
(πηγαίνοντας για εκλογές…)

·         Το χαράτσι της ΔΕΗ - Η έκτακτη εισφορά - Η περικοπή μισθών και συντάξεων - Η άνοδος του ΦΠΑ, …,  είναι υποχρεωτικά χαράτσια;
·         Το χάρισμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες των χρεών τους στα ασφαλιστικά ταμεία, που αριθμούν σε δις, μήπως θεωρήθηκε φυσιολογική πράξη και κανείς στα ΜΜΕ δεν έκανε λόγο γι’ αυτά;
·       Τα κομμένα κονδύλια στα νοσοκομεία και στα σχολεία δεν αποτελούν ούτε δήμευση ούτε κλοπή;
·         Οι επενδύσεις των μικροεπενδυτών σε ομόλογα που κουρευτήκανε δεν αποτελεί επίσης ούτε κλοπή ούτε δήμευση;
Ας σοβαρευτούμε.
  • Από τη στιγμή που φάνηκε ότι ο Σύριζα δεν σύρεται σε μια κυβέρνηση, που στην πράξη θα συνεχίσει την ίδια οικονομική, κοινωνική και πολιτική πρακτική, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ τα τελευταία 38 χρόνια, πολιτικοί και ΜΜΕ επιδόθηκαν σε κυνήγι μαγισσών.
  • Τα Ντόπερμαν της ενημέρωσης ως ζαλισμένα κοράκια ραμφίζουν από ‘δω και από ‘κει  διαλέγοντας φράσεις από τις συνεντεύξεις των βουλευτών του Σύριζα.
  • Κατακερματίζουν και διαστρεβλώνουν τον λόγο τους, θωρακισμένοι πίσω από τις  βεβαιότητες, βλέπε συμφέροντα των αφεντικών τους.
  • Επιτίθενται μανιασμένα σε όποιον τολμάει να σκέφτεται και να μιλάει τη γλώσσα της κοινής λογικής, πρόσφατα παραδείγματα ο Μανώλης Γλέζος και η Βουλευτής τους Σύριζα κα Α. Θεοπεφτάτου.
Ο ένοχος της εσχάτης προδοσίας που καταλήστευσε κάθε δημόσια περιουσία, πληρωμένη με την σκληρή εργασία του καθενός μας. Που πήρε τεράστια δάνεια εν αγνοία μας. Ο επιστάτης ξένων πολυεθνικών μεγαλοεπιχειρήσεων, ΤΡΟΪΚΑνων,  ΔΝΤ κ.α. που εκτελεί τις διαταγές του αφέντη του. Αρπάζοντας και τρώγοντας με διπλή μασέλα Που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση:
  •          Απολύσεις. Ανεργία, πάνω από 1 εκ. εργαζομένων. 1 εκ. οικογένειες που ζουν στην απόλυτη φτώχια. Μείωση σε βαθμό κακουργήματος μισθών και συντάξεων.
  •         Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία και των δημοσίων επιχειρήσεων, παράδειγμα ο ΟΤΕ, ανθούσα επιχείρηση που έχει στα χέρια της το 33% των τηλεπικοινωνιών των Βαλκανίων. Το δημόσιο είχε το 49%. Τι θα μπορούσε να κάνει μ’ αυτά τα κέρδη;  Τώρα τον έχει η SIEMENS.
  •          Εξαφάνιση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
  •          Πανικός, φόβος, καταρράκωση κάθε αξιοπρέπειας. Προοπτική μαύρη και ζοφερή για ακόμα χειρότερα οδηγούν ακόμα και σε αυτοκτονίες.
Και όλα αυτά μαζί με την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος ενισχύουν τον μέχρι  πρότινος υφέρποντα φασισμό που τώρα σήκωσε κεφάλι.
Έρχεται τώρα με θράσος και χωρίς καμία ντροπή να μας παραστήσει τον «Σωτήρα του λαού», τον «πατριώτη» και τον έμπειρο γνώστη που ξέρει τις λύσεις.
Γι’ αυτόν η ιστορική πολιτική πράξη και λόγος, δεν έχουν το στοιχείο της εξέλιξης που ζυμώνεται και μορφοποιείται μέσα από τα ζωντανά κινήματα αμφισβήτησης του καπιταλιστικού μοντέλου. Και κάθε κριτική εξέτασή του, ακόμα και οι αμφιβολίες για την ορθότητά του είναι σχεδόν απαγορευμένα.
Γι’ αυτό επειδή το Γουρούνι κι αν το πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς, αφήστε τους να πνιγούν μέσα στον βούρκο τους.

Υ.Γ. Για λόγους τοπικού ενδιαφέροντος, όποιος θέλει ν’ ακούσει τι ακριβώς είπε η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Θεοπεφτάτου, ας ανατρέξει στο ΒΗΜΑ FM.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ   17/05/2012                                     Παπαγιάννη Νίκη
                                                                       Τζιβρά –Χιόνη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου