Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Nέες καταστάσεις, νέα καθήκοντα

Αλέξανδρος Ταφλαμπάς
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, ήταν σαφές. Οι πολίτες δείξαμε την πλήρη αντίθεσή μας , την απέχθεια και την απόρριψή μας για την πολιτική του μνημονίου και των κομμάτων που το στήριξαν και το στηρίζουν. Αυτό δεν κρύβεται, όσα κόλπα και αν σκεφτούν οι πολιτικοί απολογητές των εντολών του διευθυντήριου που κυβερνά την χώρα, συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ανήκουν όλα σε μεγαλοεργολάβους και μεγαλοαεριτζήδες. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι πολίτες όρθωσαν το ανάστημά τους και είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στον εξευτελισμό της ζωής  και της προσωπικότητάς τους, με συνέπεια τίποτε να μην είναι ίδιο σήμερα και ακόμα περισσότερο αύριο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Πραγματικά το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ήταν απόλυτα επιτυχημένο και αυτό έγινε αντιληπτό από όλους πλην Λακεδαιμονίων (π.χ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ΚΚΕ, κλπ). Κανένα κόμμα, ακόμα και αν κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών. Ο δικομματισμός , τραυματισμένος μέχρι θανάτου από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα προσπαθήσει να
 μαζέψει τα κουρέλια του και να ανασυνταχθεί. Ήδη από χθές ο τραγικός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε «προσκλητήριο ενότητας» των κεντροδεξιών ευρωπαικών δυνάμεων!!! Δηλαδή προτείνει συνεργασία με την Μπακογιάννη, τον Καραντζαφέρη (που πραγματικά φαντάζει σήμερα κεντροδεξιός!), τον Μάνο και τον Τζήμερο!!!! Αυτούς δηλαδή που καταδικάσθηκαν από τους πολίτες για την συμπληρωματική στο μνημόνιο πολιτική τους, με συνέπεια να μείνουν εκτός κοινοβουλίου!!! Από την άλλη μεριά του ίδιου νομίσματος, ο είρων Βενιζέλος εξακολουθεί και λογοπαίζει, προτείνοντας ό,τι πιο θολό σχήμα του έχει απομείνει μέσα στην παλαιοπασοκική του φαρέτρα, τρέμοντας κατά βάθος την προσφυγή στην νέα λαική ετυμηγορία, που κατά πως φαίνεται θα τον ρίξει στον Καιάδα που ο ίδιος και η πολιτική του κόμματός του κατάφερε να φέρει και στα έδρανα της Βουλής.
Μα σε ποιους νομίζουν πως απευθύνονται, κουνώντας ακόμα και σήμερα το δάχτυλο και απειλώντας τους πολίτες πως αν δεν ενδώσουν στην νέα τρομολαγνική πολιτική τους θα βρέξει βατράχια;
Το μήνυμα ήταν σαφές: ΩΣ ΕΔΩ!!! Θέλουμε να έχουμε αξιοπρέπεια στην ζωή μας και αυτό θα προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε. Και είναι πάρα πολλές οι δυνάμεις μας. Δεν το έχετε καταλάβει, αλλά θα τις δείτε στη συνέχεια.
Πρωτοπόροι οι πολίτες των νησιών μας έδωσαν την πρώτη θέση σε ψήφους στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ, έδωσαν ένα ποσοστό περίπου 40% στην αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, καταδίκασαν τους αερομεταφερόμενους πολιτευτές αλλά και τους ενδοτικούς παραγοντίσκους που έτυχε να μας εκπροσωπούν την τελευταία διετία στο κοινοβούλιο αλλά και τοπικά  και ανέδειξαν για πρώτη φορά μετά το 1958 αριστερό βουλευτή στο νομό και για πρώτη – πρώτη φορά γυναίκα βουλευτή, την συντρόφισσα και φίλη Αφροδίτη Θεοπεφτάτου!!!!
Μαζί της αλλά και με τον συναγωνιστή, συνάδελφο και φίλο Παναγή Δρακουλόγκωνα, αλλά και με όλους τους συντρόφους και φίλους στην Ιθάκη και στην Κεφαλονιά, δώσαμε τον πιο έντιμο, συντροφικό και ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα και τελικά το αποτέλεσμα, όσο και αν ήταν   ανέλπιστο, μας δικαίωσε.
Θέλω να εκφράσω τις φιλικές και συντροφικές ευχαριστίες μου σε όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους προσωπικά, αλλά τίμησαν με την ψήφο τους και τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ στα νησιά μας.
Θέλω τέλος να εκφράσω την ντροπή μου για το ότι βρέθηκαν 180 θιακοί πολίτες που ελαφρά τη καρδία, ψήφισαν τους ναζιστές της ΧΑ και να τους πώ ότι ειλικρινά λυπάμαι που επέλεξαν ό,τι ποιο αισχρό και βρώμικο γέννησε ποτέ η σύγχρονη πολιτική σκηνή, εύχομαι δε να καταλάβουν τι έχουν κάνει, να μην επαναλάβουν αυτή τους την ψήφο και μια μέρα , στο μέλλον, να ζητήσουν συγγνώμη, πρώτα από τα παιδιά τους!!!
Συνεχίζουμε λοιπόν σύντροφοι, δυνατά και πάντα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου