Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Στα ίχνη του Οδυσσέα


"Χθες ολοκλήρωσα ένα 12ημερο μεγάλο κύκλο επαφών στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά.
Συνάντησα ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν στην ερευνητική ανασκαφική προσπάθεια που αρχίσαμε πέρυσι στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχομε μέχρι τώρα από την περσινή ανασκαφή, ήταν το κύριο οικιστικό μυκηναϊκό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας κατά την ΥΕ - Μυκηναϊκή περίοδο.
Συνάντησα ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, από τους οποίους πήρα μόνο υποσχέσεις προς το παρόν.
Με συγκίνησε ιδιαίτερα η αγάπη των απλών κατοίκων του τόπου, όπου επέλεξα να ολοκληρώσω την επιστημονική μου δράση, και που τον νοιώθω ως νέα πατρίδα μου!
Ιδιαίτερα αναφέρω τη συμφωνία συνεργασίας με τον κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, που μου ανέθεσε την εκπαίδευση των φοιτητών του στο Πρόγραμμα "Ανασκαφή στην Ελλάδα".
Άλλες εκλεκτές συνεργασίες που έκλεισα είναι με την Καθηγήτρια Δρ. Χριστίνα Σουγουτζόγλου-Haywood και την καθηγήτρια Δρ. Μαρίνα Θωμάτου.
Νιώθω ένας κρητικός Οδυσσέας στα χνάρια του μυθικού άνακτα των Κεφαλλήνων!
Ευχαριστώ αυτούς που βλέπουν με ενδιαφέρον την προσπάθεια μας και υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο έργο που ανέλαβα μαζί με τους άξιους έμπειρους και εκλεκτούς συνεργάτες μου.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, ο Γεράσιμος Μεταξάς, όπως πάντα, κινείται δραστήρια για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας του προγράμματος αυτού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου