Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Οι …ντρεμπεντέρηδες του Reuters


Olympia.gr

Οικονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετέδωσε το Reuters, έχουν επεξεργαστεί σενάριο προετοιμασίας για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προβλέπει:
σχέδιο επιβολής πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, διασυνοριακούς ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
 

Όχι, επιδρομή εξωγήινων δεν αναφέρεται στο σενάριο…
Ερώτημα: Το Reuters δεν διάβασε, δεν άκουσε ότι, περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν υφίσταται;
Η Λούκα Κατσέλη, με σειρά συνεντεύξεών σε μεγάλα διεθνή Μέσα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έχει τεκμηριώσει με αδιάψευστα στοιχεία το ψευδεπίγραφον του δίλημματος: μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ.
«Εδώ και ένα χρόνο επιχειρείται η επιβολή αποφάσεων διά του εκφοβισμού της κοινής γνώμης μέσω εκβιαστικών και παραπειστικών διλημμάτων: Μνημόνιο ή χρεωκοπία, Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ», αναφέρει η Λ. Κατσέλη, σημειώνοντας: «Όπως προκύπτει από σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που κατέθεσα στη Βουλή, ακόμα και αν μια χώρα θέλει να φύγει από το ευρώ, τα νομικά κωλύματα είναι τεράστια. Το οικονομικό κόστος και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη είναι επίσης υπέρογκο, ενώ,

πολιτικά, ένα τέτοιο σενάριο θα σήμαινε την αρχή του τέλους της ίδιας της Ευρωζώνης. Επομένως, πέρα από τις όποιες εκλογικές σκοπιμότητες, οι μόνοι που ωφελούνται από τη διαιώνιση της συζήτησης είναι «οι γύπες των αγορών», που συνεχίζουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Δυστυχώς, σε αυτό το παιχνίδι, ηθελημένα ή όχι, έχουν εμπλακεί και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Η μαύρη προπαγάνδα, που θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το ευρώ, αλλοιώνοντας τη λαϊκή ετυμηγορία, προδίδει τον πανικό των διεθνών κερδοσκόπων και των χρεωκοπημένων εγχώριων υπεργολάβων τους μπροστά στο ορατό πλέον ενδεχόμενο σχηματισμού ακηδεμόνευτης, προοδευτικής, πατριωτικής κυβέρνησης, η οποία χωρίς εκπτώσεις, δισταγμούς και εξαρτήσεις θα θέσει επιτακτικά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών της υποτέλειας.

Υ.Γ. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγες ώρες αργότερα, διέψευσε τους …ντρεμπεντέρηδες του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου