Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

του Κώστα Ζαπάντη

ΣΥΝ: Η ναυαρχίδα της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας η εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ».

ΣΥΝ: Ο πρόεδρος του Πόρου Επαμεινώνδας Κουστουμπάρδης. Στις 11.09.2012 ολοφύρετο μπροστά στον κίνδυνο μεταφοράς των αρχαιολογικών ευρημάτων της Δράκαινας. «Θα πάρω», έλεγε, «την καραμπίνα».
Στις 12.09.2012 ήταν συμφωνημένος και αν δεν του πονούσε και η μέση του ήταν έτοιμος να φορτώσει τα κιβώτια στο φορτηγό έτσι για πλάκα.

ΣΥΝ: Ο Δήμος Κεφαλονιάς. Μετείχε στην απεργία των δήμων τις 12.09.2012, πλην βέβαια του αντιδημάρχου Πρόννων ο οποίος ήταν παρών στη φόρτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Φίλεργος αντιδήμαρχος. Το βράδυ μουντίζει, το πρωί φορτώνει.

ΣΥΝ: Η άπλα. Θα έχει μια απλωσιά στο εκθεσιακό κέντρο Πόρου τώρα που έφυγαν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Θα χωράει άνετα ένα κρεβάτι για να κοιμάται ο αντιδήμαρχος εξοντωμένος καθώς είναι από το καθημερινό μούντισμα. Θα ρίχνει ένα χούχουλο και ο πρόεδρος.

ΣΥΝ: Ο αντιδήμαρχος Σπυρονικόλας Σολωμός. Η Μελίνα Μερκούρη των Πρόννων. Αφού φόρτωσε τα αρχαιολογικά ευρήματα στο φορτηγό δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη την ίδια μέρα ότι θα κάνει αγώνα για να επιστρέψουν. Τρέμε Έλγιν!

ΠΛΗΝ: Το τοπικό συμβούλιο Πόρου. Δεν έχει ένας τους το κουράγιο να παραιτηθεί. Απορώ τι θα έχουν να πούνε στα παιδιά τους μετά από χρόνια. Να το πουν καθαρά: «Εμείς δε θέλαμε μουσείο στον Πόρο».

ΣΥΝ: Η αστυνομική δύναμη που συμπαραστάθηκε στο δήμο για τη μεταφορά των αρχαίων. Χρειάζεται την αστυνομική δύναμη μια αδύναμη δημοτική αρχή.

ΠΛΗΝ: Η απίστευτη μπόχα που βγαίνει μέσα από το δημοτικό μέγαρο. Βοθρίλα και πτωμαΐνη μαζί. Τρομαχτικό μείγμα.

ΣΥΝ: Ο κόσμος στο Αργοστόλι που προτιμά να περνά από το απέναντι πεζοδρόμιο. Δεν αντέχει πια αυτή τη μπόχα.

ΣΥΝ: Τα δελτία τύπου της δημοτικής αρχής. Τα γράφουν με το «γάντι». Προφανώς για να μην φαίνονται τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα.

ΣΥΝ: Τα 20 χρόνια από την έναρξη της ανασκαφής στη Δράκαινα. Δεκάδες επιστήμονες και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αναζήτησαν την ιστορία της Δράκαινας και την βρήκαν. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Μην νομίζουν οι
απελπισμένοι ψευτοεξουσιαστές ότι διέγραψαν τώρα την ιστορία. Διέγραψαν απλά τους εαυτούς τους. Θα πρέπει στους νέους αύριο, κύρια στα παιδιά τους, να αιτιολογήσουν γιατί υπονόμευσαν το μέλλον τους.

ΣΥΝ: Σε όλους τους νέους ανθρώπους που συνεχίζουν τις ανασκαφές στο Κορνέλο, στη Ρίζα, στα Τζαννάτα, παντού στους Πρόννους.

ΠΛΗΝ: Σε όλους εμάς που ανεχθήκανε όλο αυτό το άθλιο σύστημα διοίκησης της Κεφαλονιάς σήμερα.

ΠΛΗΝ: Ο Αλέκος Παρίσης. Ακόμα δεν του έχουν πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Του το κρύβουν του καημένου. Τα πράγματα Αλέκο μου είναι καθαρά. Ή ο Θεόφιλος θα πάει υποψήφιος δήμαρχος με υπαρχηγό τον Λυκούδη ή ο Λυκούδης θα πάει για δήμαρχος με υπαρχηγό τον Θεόφιλο. Εσένα σε έχουν για άρβυλα. Ήδη στο λένε σιγά σιγά μπας και το καταλάβεις να μην σου έρθει βαρύ. Σε ψήνουν να πας για βουλευτής. Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι ο χάνος τρώει ότι γυαλίζει, για αυτό λέγεται και χάνος.

ΠΛΗΝ: Η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ». Βγήκε με τίτλο «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ». Δε μας είπε όμως τίποτα για τα πόδια. Άφησε ανοιχτό το ζήτημα.

ΣΥΝ: Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Διεσώθη της πρότασης μομφής. Πιο φανατικός του υποστηρικτής αυτός που κλώτσαγε μέσα στις τουαλέτες του θεάτρου, επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρητό «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Είναι αλήθεια, κατά της μομφής ψήφισε ο αντιδήμαρχος – ποιητής. Αυτοί οι σύμβουλοι όσο πιο πολύ τους δέρνεις τόσο καλύτεροι γίνονται. Αν ο πρόεδρος τους ρίξει ένα καλό μπουνίδι στο μέλλον βλέπω να τον ψηφίζουν και για βουλευτή.

ΠΛΗΝ: Ο δημοτικός σύμβουλος που ψήφισε κατά της πρότασης μομφής, νομίζοντας ότι ψηφίζει υπέρ. Είναι η κλασσική περίπτωση του βλακός.

ΣΥΝ: Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος. Ενημέρωσε το κοινό ότι η παράταξή του δεν πήγε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο λόγω βάπτισης.

ΠΛΗΝ: Η Κεφαλονιά η ίδια για αυτή την απουσία του ογκόλιθου της πολιτικής από το δημοτικό συμβούλιο. Και είχε ένα κέφι ο Θεόφιλος εκείνη την ημέρα! Θα τον σάρωνε τον Παρίση αν πήγαινε στο συμβούλιο. Εγλύτωσε ο Παρίσης από του χάρου τα δόντια.

ΣΥΝ: Ο Μάκης ο Φόρτες. Έχει βγάλει πάνω από 20 ανακοινώσεις επί παντός επιστητού. Δεν έχει τοποθετηθεί όμως ακόμα για το δήμο. Υπολογίζω ότι ετοιμάζει μια παρέμβαση μεγαλειώδη γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Μάκης βλέπει τι γίνεται στο δήμο και κάνει την πάπια.

ΠΛΗΝ: Ο κ. Βύρων Πολύδωρας. Αξιοπρεπέστατος κύριος. Μια μέρα πρόεδρος της βουλής του έφτανε για να διορίσει την κορούλα του.

ΠΛΗΝ: Ο κ. Τραγάκης, αντιπρόεδρος της βουλής. Διόρισε την κόρη του, τον άντρα της κόρης του, την αδελφή του άντρα της κόρης του, αλλά όπως ανακοίνωσε χωρίς ντροπή, δε διόρισε το γιό του ο οποίος εξακολουθεί να δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας ο άμοιρος.

ΠΛΗΝ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτός διόρισε στη βουλή τον υπεύθυνο του πολιτικού του γραφείου. Απλά πράγματα.

ΠΛΗΝ: Τα ξεδιάντροπα ανθρωπάκια. Εσείς θα σώσετε μωρέ την πατρίδα ξεφτίλες; Νοιάζεστε μόνο για τα παιδιά σας. Φτάσαμε να πληρώνουμε μέχρι και τη γάτα σας.

ΠΛΗΝ: Στους πολιτικούς αρχηγούς της πλάκας που σιωπούν μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές.

ΠΛΗΝ: Ο Τσαούσης. Ακόμα να του φέρει του Παρίση τα 6 εκατομμύρια. Άκουσον άκουσον δήμαρχος σε δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσε το σώμα ότι κάποιος Τσαούσης θα του φέρει σε ένα κουβά 6 εκατομμύρια ευρώ και το δημοτικό συμβούλιο τον άκουγε αντί να τον αρχίσει στις γατιές. Έτσι στην πλάκα, χωρίς υπογραφές, χωρίς συμβόλαια, χωρίς αποφάσεις, περιμένει ο ηγέτης τα 6 εκατομμύρια.

ΠΛΗΝ: Το δημοτικό συμβούλιο. Συζητούσαν τι θα κάνουν τα 6 εκατομμύρια του Τσαούση. Αν θα τα ρίξουν στην ανάπτυξη ή στις οφειλές του δήμου. Διότι ως γνωστόν ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

ΣΥΝ: Ο Μάρκος Κοτσιλίνης. Μια χαρά του τα είπε του Παρίση για τον Τσαούση. Είναι καλό ότι τα έγραψε κιόλας μπας και τα διαβάσει ο δήμαρχος και τα καταλάβει, γιατί με την πρώτη δεν τα πιάνει.

ΠΛΗΝ: Η κακή μας τύχη. Μάθανε ότι είμαστε για κλωτσιές, πλακώσανε και οι Τσαούσηδες.

ΠΛΗΝ:  Η Easy Jet. Παραείναι low cost τα εισιτήρια. Με 660 ευρώ πας και έρχεσαι στην Αγγλία. Όσοι υπέγραψαν, να μην καθυστερήσουν να τους δώσουν τα 150 χιλιάρικα. Τα αξίζουν οι άνθρωποι.

ΠΛΗΝ: Η επιτροπή τουρισμού. Έχει καιρό να συνεδριάσει. Θα είναι ο πρόεδρος κατάκοπος από τα τόσα ταξίδια. Η ανάπαυση του πολεμιστή. Υπολογίζω στην πρώτη συνεδρίαση θα καταγγείλει όσους υπέγραψαν με την Easy Jet. Ξέρει μωρέ, τον εαυτό του, τον Μιχαλάτο, τον Παρίση και όσους μετείχαν στη φωτογράφιση με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

ΠΛΗΝ: Το ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωση έβγαλε η ΝΔ για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσής του. Νομίζω ότι εκεί είναι ο πάτος. Τέτοιο κατάντημα δεν φανταζόταν ποτέ κανείς, ότι η 3η Σεπτέμβρη θα γιορταζόταν πρωτίστως από τη ΝΔ.

ΠΛΗΝ: Ο Κουβέλης. Παρεξηγήθηκε γιατί τον είπανε «Καρατζαφέρη της αριστεράς». Είχε δίκιο, ακούς εκεί «της αριστεράς».

ΣΥΝ: Η πατριωτική αριστερά του μέλλοντος. Αυτή που δε θα ντρέπεται να τοποθετηθεί απέναντι στα ζητήματα της πατρίδας. Μια αριστερά που έχει καταγωγή στο ΕΑΜ, το μεγαλύτερο πατριωτικό κίνημα που γέννησε η χώρα, δεν μπορεί να θεωρεί την πατρίδα έννοια ατιμωτική. Αυτή η αριστερά πρέπει να φτιαχτεί στο μέλλον. Υπάρχει ήδη μέσα στην καρδιά μας.

ΣΥΝ: Ο Τσάκας. Αν δε σου δώσει τα λεφτά του δημάρχου ο Τσαούσης, υπάρχει και ο Τσάκας.

ΠΛΗΝ: Ο Τσαούσης. Δώστου τα ρε τα λεφτά του ανθρώπου! Δώστου τα έστω και πέτσινα σε πλαστική σακούλα, να του φύγει η κάψα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου