Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


ΣΥΝ: Ο Στέλιος Σπαθής που κατελήφθη κοιμώμενος στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ο πιο σοβαρός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον απερχόμενο Γιώργο, αυτή τη κιβωτό ιδεών που θα μείνει αξέχαστος στους Έλληνες.

ΣΥΝ: Ο ύπνος γενικά, ο ύπνος που θρέφει τα παιδιά και ο ήλιος τα μοσχάρια.

ΠΛΗΝ: Οι υπόλοιποι 379 σύνεδροι στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που παρέμειναν ξύπνιοι κατά την ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου. Αν είχαν  ακολουθήσει το παράδειγμα του Στέλιου θα είχαν τουλάχιστον γλιτώσει το εξευτελιστικό για τους ίδιους χειροκρότημα  προς τον απερχόμενο αρχηγό.

ΣΥΝ:   Οι πολλές κυρίες και κύριοι, η Στάμω, η Έφη, ο Γιάννης, όλοι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για τη
συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού  στο υπόγειο της μητρόπολης για όσους δυσκολεύονται να προχωρήσουν μόνοι τους σε αυτές τις συνθήκες της πανεθνικής φτώχειας. Σε όλους αυτούς που δρουν με σεμνότητα, επειδή προφανώς γνωρίζουν ότι η ελεημοσύνη και η ελεεινότητα έχουν την ίδια ρίζα και αντί  αυτών προτίμησαν τη φιλαλληλία και την αλληλεγγύη.

ΣΥΝ: Στην φιλαλληλία και την αλληλεγγύη την ίδια, σε κάθε κοινή δράση, σε κάθε δίκτυο συμπαράστασης που κινείται στην κατεύθυνση της υποστήριξης των ανθρώπων που είναι σε αδυναμία.

ΠΛΗΝ: Ολόκληρη η διοίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς. Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι όσοι ανέχτηκαν να εκπροσωπήσει τον Δήμο σε συνέντευξη στον Σάκη Βούτο ένας πολίτης που ενεργούσε με την ιδιότητα που φίλου του δημάρχου. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί ένας από αυτούς να παρουσιάσει με σοβαρότητα τις δραστηριότητες του δήμου. Είναι κρίμα για τους ίδιους που προφανώς αποφάσισαν να ακυρωθούν, αλλά ακόμα περισσότερο είναι κρίμα για το θεσμό του δήμου που αποφάσισε να εκχωρηθεί.

ΠΛΗΝ: Ο άνεμος. Αυτός ο γαιδουρομαΐστρος που σήκωσε τη στέγη από το   αυθαίρετο τουριστικό γραφείο στο λιμάνι του Αργοστολιού, που μόλις δύο μήνες πριν σύσσωμη η τοπική ηγεσία μέσα σε κλίμα πανηγυρικό αλληλοσυγχαιρόμενη  το εγκαινίασε.
      
ΣΥΝ: Ο πρόεδρος της Τουριστική Επιτροπής του Δήμου, Βαγγέλης Κεκάτος, αυτός ο σύγχρονος Κολόμβος, που αναχώρησε για Μαιάμι και εκείθεν για Νέα Υόρκη εκπροσωπώντας το Δήμο,  σε ένα δεύτερο υπεραντλαντικό ταξίδι σε μια προσπάθεια  προφανώς να καταπνίξει την πίκρα του για την απρόσμενη απώλεια του τουριστικού γραφείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου