Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η υποψηφιότητα του κ. Ιλχάν Αχμέτ ή όλα για λίγους ψήφους!

του Κώστα Ζαπάντη

Ο Ιλχάν Αχμέτ με τη Ντόρα Μπακογιάννη
 Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του κόμματος της για το νομό Ροδόπης. Μεταξύ των υποψηφίων ανακοίνωσε τον άλλοτε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιλχάν Αχμέτ
 Δεν θα πρέπει να διαφεύγει όμως από την κ. Μπακογιάννη ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ  έχει σπουδάσει το 2005 στις Η.Π.Α σε  παραγωγική σχολή μελλοντικών μουσουλμάνων ηγετών, ενώ όταν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετείχε  σε επιτροπές της Τουρκικής Βουλής!  Επρόκειτο δηλαδή για Έλληνα Βουλευτή που μετείχε σε επιτροπές του Τουρκικού Κοινοβουλίου, γεγονός που η Νέα Δημοκρατία τότε αποδέχτηκε χάρην των ψήφων πράγμα που κάνει τώρα και ή Κ. Μπακογιάννη.
 
 Ο κ. Ιλχάν έχει μείνει γνωστός για το αίτημα του να ανοίξει τζαμί στις Σέρρες για να γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι που
δεν υπάρχουν στο νομό Σερρών το μουσουλμανικό “ΝΑΜΑΤΙ” βάζωντας δηλαδή στην πραγματικότητα θέμα τουρκικής μειονότητας και στη Μακεδονία.
 Αν κάποιος διερωτάται γιατί ο κ. Ιλχάν στρατεύεται τώρα με τη Ντόρα την απάντηση τη δίνει ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” στις 25/10/2009:
Η Ντόρα εισήγαγε την Τουρκική Γλώσσα στα σχολεία της Δυτικής Θράκης, παρείχε οικονομική στήριξη να έρθουν σχολικά εγχειρίδια από την Τουρκία.  Η Ντόρα έκανε ό,τι της ζητήσαμε!
  Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ υπογράφει ως “Τουρκομουσουλμάνος Θράκης”, ασφαλώς θα ενισχύσει σημαντικά το κόμμα της κ. Μπακογιάννη στο Νομό Ροδόπης, αλλά θα είναι και ένα γραμμάτιο που θα πρέπει να εξοφληθεί στο μέλλον  στην εθνική υπόθεση της Θράκης.
  
 Αν κάποιος θεωρεί ότι η Κεφαλονιά απέχει από τη Θράκη τόσο, ώστε τέτοιες απόψεις να μην έχουν τοπικό ενδιαφέρον, θέλω να σας πω ότι όλοι πρέπει να νιώθουμε και Θρακιώτες και έτσι νιώθουμε όσοι είχαμε την προσωπική εμπειρία της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου