Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

του Κώστα Ζαπάντη

ΣΥΝ: Η δημοκρατία.
       
ΣΥΝ: Οι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι.
        
ΣΥΝ: Το 52% των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα που είναι σε αναζήτηση δουλειάς.
     
ΣΥΝ: Οι περισσότερες από 61.000 μικρές επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο.
    
ΣΥΝ: Οι έξι στους δέκα Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή στο όριο της φτώχειας.
    
ΣΥΝ: Οι 20.000 χιλιάδες άστεγοι που αυξάνονται με έναν ρυθμό 12% το χρόνο την τελευταία τριετία.
      
ΣΥΝ: Το 30% των Ελλήνων που είναι ανασφάλιστοι και που ζουν χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα.
   
ΣΥΝ: Οι 240.000 άνθρωποι που προβλέπεται να προστεθούν το 2012 στο στρατό των ανέργων.
        
ΣΥΝ: Τα 18 σχολεία στην Αθήνα που ξεκίνησαν πρόγραμμα κατά του υποσιτισμού για τους μαθητές της πείνας.
   
ΣΥΝ: Εκείνοι που δεν άντεξαν, οι 2000 άνθρωποι που έθεσαν τέλος στη ζωή τους, συν η μνήμη τους.
             
ΣΥΝ: Η οργή και τα αισθήματα των νέων.
        
ΣΥΝ: Σε εμάς που θα ψηφίσουμε για όλα τα παραπάνω στις εκλογές της Κυριακής.
                
ΣΥΝ: Η κατάργηση της πολιτικής γεωγραφίας γιατί οι Έλληνες του μέλλοντος δεν θα χωρίζονται στη δεξιά, στην αριστερά και στο κέντρο.
                 
ΣΥΝ: Η ουμανιστική “αριστερά” που πρέπει να συγκροτηθεί και να προσεγγίσει πρώτα τον άνθρωπο συνεκτιμώντας έναν τεράστιο ιδεολογικό και πολιτικό πλούτο που είναι στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού και περιγράφεται στην ελληνική ιστορία, στην ελληνική φιλοσοφία αλλά και ακόμα και στο δίκτυο των χριστιανικών αξιών.
                 
ΠΛΗΝ: Η κριτική “αριστερά” του περιθωρίου, αυτή που είναι ταγμένη να κριτικάρει στο περιθώριο της ιστορίας και της ζωής την εποχή που είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες.
                      
ΣΥΝ: Η εθνική και πατριωτική οπτική της Ελλάδας, εκείνη η εθνική και πατριωτική οπτική που εκφράστηκε οικουμενικά μέσα από την  ΕΑΜΙΚΗ οργάνωση των Ελλήνων κατά του φασισμού και του ναζισμού. Αυτή είναι η μόνη πατριωτική οπτική και δεν μπορούν να την εκφράσουν οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες, οι σύγχρονοι νεοναζιστές που μιλούν για πατρίδα και έθνος.
Εφτακόσιες χιλιάδες Ελλήνων χάθηκαν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού, αυτοί πολέμησαν για την πατρίδα, για αυτούς θα ψηφίσουμε στις εκλογές της Κυριακής.
        
ΠΛΗΝ: “Τα πειθαρχικά” μέτρα με τα οποία μας απειλούν οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς αν δεν τους  ψηφίσουμε. Μας απειλούν για το τι θα πάθουμε αν δεν τους ψηφίσουμε εμείς που ήδη πάθαμε που τους ψηφίσαμε!
            
ΣΥΝ: Οι άνθρωποι σαν προσωπικότητες  και όχι τα κόμματα σαν μηχανισμοί γιατί στο κάτω κάτω της γραφής οι άνθρωποι που εκφράζουν ο καθένας ξεχωριστά την ελληνική ζωή, τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό βίωμα είναι αυτοί που χτίζουν τις πατρίδες.
           
ΣΥΝ: Ο Σπύρος ο Μαρκέτος, καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποψήφιος  βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, πολυεπιστήμονας, δικηγόρος στην Κεφαλονιά   την προηγούμενη δεκαετία, φίλος, συνεργάτης και αδελφός, άνθρωπος του μέλλοντος.
          
ΣΥΝ: Ο Ηλίας Ζαπάντης, υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Κεφαλονιά, νέο παιδί με ειδικές γνώσεις και μόρφωση. Είναι σημαντικό απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνείς, να εκφράζονται από ανθρώπους με αξία όπως είναι ο Σπύρος και ο Ηλίας.
     
ΠΛΗΝ: Η επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά. Καταρχάς δεν είναι επιτροπή αγώνα γιατί δεν πρόκειται να δώσει κανέναν αγώνα πουθενά, δεν είναι επιτροπή γιατί δεν πρόκειται να συνεδριάσει ποτέ. Και εκλογικά βλάπτει το ΠΑΣΟΚ που την ανακοίνωσε.
         
ΠΛΗΝ: Το γνωστό δίδυμο που ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο  της Νέας Δημοκρατίας σε μια προφανή προσπάθεια να τον τελειώσουν. Είναι ωραίο να είσαι ανεξάρτητος.
  
ΠΛΗΝ: Η ανίκανη δημοτική αρχή που εγκατέλειψε τη Σκάλα, το Κατελειό και τα χωριά του Ελειού και των Πρόννων. Ανίκανοι να σκεφθούν, ανίκανοι να δράσουν, ζουν μέσα σε ένα ψέμα, καλύπτουν την ανικανότητα τους ρίχνοντας ευθύνες οι ανεύθυνοι, οι απόντες, οι ανίδεοι. Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τόσο τραγικό αυτό που συμβαίνει στους Πρόννους, αν δεν ήταν τόσο επιζήμιο για τον τόπο. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μόνοι τους. Να αυτοοργανωθούν και να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους με κοινή δράση. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια δημοτική αρχή που δεν είναι ικανή για τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου