Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

της Ελένης Γιαννακούδη

Και είναι τόσοι πολλοί!!!!! Από ποιον ν’ αρχίσεις;
Αυτοί οι Κεφαλλήνες είχαν και έχουν αντοχές να δημιουργήσουν στον τόπο τους, για τον τόπο τους. Να δημιουργήσουν χαμόγελα, αξιοπρέπεια, ηθική. Να δημιουργήσουν αντοχές και όνειρα για την επόμενη ημέρα… την ελπίδα για αποκούμπι σου!!!!
Αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν από πίσω τους θυσίες και εξαιρετική προσπάθεια, ξενύχτια, καρδιοχτύπια, φόβους και αβεβαιότητα.
Και πάνω απ’ την φθορά κάθε ζωτικού τους κυττάρου που θυσιάζουν,  έβαζαν και βάζουν μια ιδέα: την αγάπη για τα πάντα, για τους πάντες.
Ενδιαφέρονται για την ομορφιά. Όχι, μόνο για τη σκέτη ομορφιά. Αλλά και για την ομορφιά που βλέπει ο άλλος. Και αν αντιληφθείς αυτήν την ομορφιά που βλέπει ο άλλος, τότε βλέπεις διπλή ομορφιά, μία η ομορφιά του φαινομένου, του αντικειμένου δηλαδή και μία η ομορφιά του άλλου ανθρώπου, του υποκειμένου, που παρατηρεί το αντικείμενο...
Η ομορφιά, που περνά μέσα από τα μάτια, τη σκέψη, τη ζήση αυτών των ανθρώπων και δύναται να παραμείνει ομορφιά, σε τέτοιο βαθμό που να σαγηνέψει τη σκέψη ενός άλλου και να εμπνεύσει, αξίζει να διατηρηθεί και να αναπαραχθεί ανάμεσα στα τόσα αβέβαια συναισθήματα του σημερινού ανθρώπου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!
Δεν επιδιώκουν επαίνους και εγκώμια, απλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.
Θ’ αρχίσω με τον Κεφαλλήνα κ. ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ.
Διότι όταν βρίσκω τα σκούρα και νοιώθω ότι δεν με χωρά ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος, καταφεύγω σε μια πολύ καλή φίλη, την κυρά-Μουσική. Η μουσική είναι φάρμακο και δρα ως αντίδοτο στα φαρμάκια της ζωής. Η μουσική περιμένει απλώς να της ρίξουμε μια ματιά και έπειτα αυτή θα μας σφυρίξει όλα της τα μυστικά. 
Δεν θα πω τίποτε γι’ αυτόν τον άνθρωπο, ψάξτε μόνοι σας, !!!!!!
Απλώς θα προτείνω:
Νέο Τραγούδι διαμαρτυρίας.
Τραγούδι (φωνή): Βασίλης Πάτσιος,
Μουσική: Χρύσανθος Μουζακίτης,
Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος.
cd: Του Παρθενώνα το κλειδί
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΘΥΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου